DOLAR 32,5641
EURO 34,7079
ALTIN 2.410,34
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Yılda İki Kez Virüs Aşısı Gerekebilir

01.03.2021
A+
A-

Kovid-19’un kontrol altına alınmasının her şeyin tamamen düzeleceği anlamına gelmiyor. Koronavirüs ile ilgili endişeler devam ediyor. Uğur Şahin, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada tıpkı grip aşısı gibi iki yılda bir koronavirüs aşısı gerekebileceğini vurguladı

Uğur Şahin, İngiltere varyantı ile ilgili olarak, ‘Şu an B.1.1.7’nin Almanya’da yayılmaya başlaması gibi bir sorunumuz var dedi.

 Mart ayının ortasından itibaren, aşı olan ilk grupta yer alan yaşlı kişiler arasında ölüm vakası sayısı düşecektir’ dedi. Şahin ayrıca, yeterli sayıda kişinin aşılanması durumunda Almanya’da yaz sonuna doğru salgının çok daha iyi kontrol altına alınabileceğini dile getirdi. Bunun bir daha yeni enfeksiyonlar görülmeyeceği anlamına gelmediğini vurgulayan Şahin, ‘Ancak yeniden normal hayatımıza dönebiliriz’ şeklinde konuştu.

Önceki gün aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan şahin:

GRİP AŞISINA BENZER, YILDA İKİ KEZ AŞI OLUNACAK

Mutasyonlu Kovid-19 nedeniyle iki doz aşı olanların gelecek sene üçüncü bir aşıya ihtiyaç duyabileceğini söyleyen Şahin, ‘Toplumda bağışıklığı sürekli hale getirmemiz virüsle mücadelede önemli. Büyük bir olasılıkla karşımıza çıkabilecek mutasyonlara karşı her iki yılda bir aşıyı tekrar etmek gerekecek. Grip aşısındaki durum, Covid-19 için de geçerli olacak. Bu artık bizim yeni normalimiz olacak’ diye vurguladı.

Almanya vakaları hakkında değerlendirme istenilen Şahin’den: , ‘İngiltere’deki mutasyon geçiren virüsün Almanya’da etkili olması sebebiyle vaka sayılarındaki düşüş gecikecek’  derken, ‘Mutasyonların bir sorun oluşturacağı anlaşılıyor. Yaşlıların aşılanmasının hızlandırılması gerekiyor. Bu, Mart ayı sonundaki can kaybı sayısını azaltmamıza yardımcı olacak’ diye ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.