DOLAR 32,5586
EURO 34,8845
ALTIN 2.429,96
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yıla damga vuracak PlayStation 5 oyunları PlayStation 5 etkinliği tamamlandı. Etkinliğin odağında oyunlar yer aldı. İşte yıla damga vurada PlayStation…

12.06.2020
A+
A-

11 Haziran’daki etkinlikte PlayStation 5 tasarımı öncelikle gözler önüne serildi. Keza, oyunları ile ilgili de önemli açıklamalar yapıldı. Sony’nin etkinliğinde toplamda 26 PlayStation 5 oyunu gösterildi. Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sony stüdyolarının önemli kozları arasında. Üçüncü taraf geliştiricilerine baktığımızda ise NBA2K21 ve Deathloop gibi oyunları görüyoruz.

Hemen gelin bu oyunlara tek tek bakalım.

PlayStation 5 başta ortaya çıktı

PlayStation 5 özellikleri neler sorunun cevaplanacağı PlayStation 5 canlı yayını ile merak ettiğimiz tüm sorular yanıt bulacak gibi duruyor.

Sony PlayStation 5 özellikleri belli oldu
Sony PlayStation 5 özellikleri muhakkak oldu

Oyuncuların uzun bir süredir beklediği, Xbox’ın rakibi Sony PlayStation 5 özellikleri ne oldu? PlayStation 5 oyunları nasıl görünüyor?

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Bu oyunda bizi bundan böyle Peter Parker’ın süper güçlere sahip çırağı olan Miles Morales karşılıyor. PlayStation 5‘in SSD’si doğruca bu oyundan beklenti New York’ta çok daha çabuk bir şekilde seyahat edebilmek.

Ayrıca DualSense’in dokunsal geri bildirimi de savaşın hissini artırmakta önemli rol onayacaktır.

Gran Turismo 7

Gerçekten yeni bir Gran Turismo oyunu görmediğimiz PS5 etkinliği düşünülemezdi. Etkinlikte yayınlanan fragmanda oyunun direksiyon ardından nasıl oynandığını net bir şekilde görme şansı yakaladık.

Gran Turismo tutkunlarının heyecanla beklediği oyun için hemen şimdi çıkış tarihi açıklanmadı.

Godfall

Gearbox ve Counterplay Games geçen aralık ayında Godfall’u karşımıza çıkarmıştı. PlayStation 5 etkinliğinde ise oyunu her tarafta gördük. PlayStation 5 oyunları arasında yerini bölge Godfall’da, oyuncular düşmanlarla savaşırken öteki yanlamasına da ganimetlerin peşine düşecek.

Oyun tek şahsiyet oynanabileceği gibi iki veya üç birey ile de oynanabilecek. bununla beraber oyun ilk elden yakın dövüşe odaklanacak ve oyuncular üçüncü kişi nişancı açısından oyunu oynayacak.

Horizon: Forbidden West

Güzel grafikleriyle görüdüğümüz bir öteki oyun ise Horizon: Forbidden West oldu. Birçok detaylar ile zenginleştirilen oyunun açık dünyasının devasa olacağını söyleyebiliriz.

Yeni oyun daha önceki oyunun bütünüyle bittiği noktadan başlayacak. Oyun baştan başa, Arizona, California, Nevada ve New Mexico gibi eyaletleri içine bölge Forbidden West keşfe çıkılacak.

Oddworld: Soulstorm

Yeni oyunda New’N’Tasty’nin kaldığı yerden devam edeceğiz. Abe’nin yolculuğu PlayStation 5’in sahip olduğu teknik özelliklerle desteklenecek ve oyuncu bu yolculuğun içindeymiş gibi hissedecek.

Daha derin bir dünya ile karşılaşacağımız oyunun PlayStation 4 için de geleceğinin altını çizelim. Oyun boyunca çöplerden toplanan malzemelerle zorunlu aletler yapılacak.

Resident Evil 8: Village

Resident Evil serisinin son zamanlarda remake oyunlara odaklandığını biliyoruz. Ancak, Resident Evil 8: Village ile yeni bir dönem başlıyor. Yüksek puanlı Resident Evil 4’ün seviyesine çıkacağı tahmin edilen oyunda kurtadam güya canavarlar da var.

Demon’s Souls

PlayStation 3 ile karşımıza çıkan oyun PlayStation 5 ile birlikte geri döndü. Japan Studio ve Bluepoint Games tarafından sıfırdan geliştirilen oyun, bilhassa DualSense’in yetenekleri ile oyuncuyu daha da içine alacak.

Etkinlikte yayınlanan fragman da şimdiden bizi nelerin beklediğini gösterir nitelikte.

Grand Theft Auto 5 ve Grand Theft Auto Online PS5

Hakkıda kesintisiz iddiaların çıktığı GTA 6‘nın yanına bildiğimiz bir şey var fakat GTA 5 de PS5’e gelecek. Oyunun PS5 sürümü 2021’de sunulacak. Natürel öteki yana GTA 6 ile ilgili meraklı bekleyiş de sürüyor.

Fakat, Rockstar Games kadar bu konuyla ilgili üretilmiş resmi izah etme da yok. Tahminler oyun için 3 sene daha bekleyeceğimiz yönünde.

Project Athia

Project Athia da PlayStation 5 oyunları arasında yer aldı. Hatta etkinlikte oyunun sadece PS5 için tasarlandığı da açıklandı. Final Fantasy serisinin arkasındaki isimler bu defa de yaratıklar ve dev ejderhalarla doymuş bir aksiyon macerası hazırlamış gibi duruyor.

Final Fantasy oyunlarında gördüğümüz büyücülük detayları da bu açık dünya oyununda karşımıza çıkacak.

Solar Ash

Solar Ash ile ilgili bildiğimiz tek şey, oyuncuların Ultravoid ismi bahşedilen uzay yarıklarından kaçarak hayatta kalmaya çalışacak olmaları. Oyundan beklenti ise dinamik ve üstteki düzey bir aksiyon.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Yeni Ratchet & Clank oyunu olan Rift Apart’ta gerçekte gözümüzün önünde bir Pixar filmi canlanıyor. Renkleriyle dikkat çeken oyun, PS5’in yeni SSD depolama sisteminin de en iyi örneklerinden biri. Hapless çiftinin bilimkurgu dolu dünyasını keşfetmeye hazırlanmış mısınız?

Sackboy: A Big Adventure

PlayStation 5’in oyun odaklı tanıtım etkinliğinde LittleBigPlanet 4’ü görmedik. Ancak, onun spin-off oyunu Sackboy: A Big Adventure karşımıza çıktı. LBP’den sevilen kahramanın boy gösterdiği oyun 3D platform oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Fragman sonunda ortaya çıkan detaya göre, oyun dört oyunculu biçiminde oynanabiliyor.

NBA 2K21

Serinin en yeni oyunu natürel oysa Sony’nin en yeni konsoluna da geliyor. Şimdilik tanıtım videoları fazla pozitif bilgi vermese de NBA severlerin telaşı dorukta diyebiliriz.

Bu yıl oyunda şampiyonluk şansı olan her takımın dahil edileceği 22 takımlı play-off sistemi de olacak. Takvim tek şehirde oynanacak maçlarla, yaz aylarında tamamlanacak.

Destruction AllStars

Çok oyunculu aksiyon oyunları arasında yerini bölge Destruction AllStars, gerçekten Rocket League’i andırıyor. Oyunda oyuncular rakiplerini oyun dışı teslim etmek için rekabet ediyor.

Fragmandan da gördüğümüz kadarıyla aksiyon batmış bir çaba oyuncuları bekliyor diyebiliriz.

Deathloop

Deathloop’un E3 2019’da karşımıza çıkmasan bu yandan uzun bir süre geçti. Hemen ise PlayStation 5 oyunu olarak karşımıza çıktı. Colt karakterinin canlandırıldığı oyunda, birinci kişi macerası oyuncuları bekliyor.

İki suikastçinin Blackreef adasındaki mücadelesini gördüğümüz düzgün oyunda, adanın dört bir yandaki hedefleri avlamak gerekiyor.

Stray

Robotları sever misiniz? Neon ışıklarını sever misiniz? Kedileri sever misiniz? Eğer, bunların hepsinin yanıtı evet ise Stray sizin için ideal bir oyun olabilir. İnsanların yerinin robotlarla değiştirildiği fütüristik oyunun fragmanında fazla fazla ayrıntı göremedik.

Oyunda tamamen ne yapılması gerektiği de fragmandan anlaşılmıyor.

Goodbye Volcano High

Sony’nin oyun odaklı etkinliğinde sergilenen oyunların birçok savaş ve görsel şölene odaklanmış oyunlardan oluşuyordu. Ancak, Goodbye Volcano High buna azıcık öbür bir perspektif getirdi. Genç dinazorları gördüğümüz fragmanda birazcık Life is Strange havası aldığımızı söyleyebiliriz.

Returnal

Uzay maceralarını seven bir oyuncuysanız Returnal ile neşe saçan zaman geçirebilirsiniz. DualSense’in uyarlanabilir tetikçileri de bu oyundan alınan keyfi artıracak gibi duruyor.

Yabancı bir gezegende mahsur kalma üstüne kuru olan oyunun fragmanı da bizleri neler beklediğini gösterir cinsten.

Bugsnax

Grafikleri Octodad’e eş oyunda, meyve ve sosis gibi yiyecekleri yiyen canavarlar görüyoruz. Eğlenceli gibi görünen oyun ile neşelendirici vakit vermek muhtemel. Snaktooth Adası’nda geçen oyun da yeniden devingen DualSense’in etkilerini göreceğiz.

Hafif ve eğlenceli oyun, 2020 yılının sonlarında çıkacak.

Hitman 3

PS5 oyun etkinliğinde Hitman 3’ün Ocak 2021’de PlayStation 5 için geleceği açıklandı. Oyun, Suikast  Dünyası’nın hikayesini tamamlayacak. Tanıtım fragmanında Casus 47’yi görmek bile oyun severleri heyecanlandırmaya yetti.

Ghostwire: Tokyo

Oyunda, Tokyo şehrinin yüzde 99’unun paranormal bir olay nedeniyle boşaltındığını görüyoruz. Fena niyetleri ruhlar ise ayrıca kendi keza de hayatta kalanları vahşileştirmeye başlamış bile. Siz ise bu durum esnasında kendi süper güçlerini geliştiren ve hayatta kalanlardan biri oluyorsunuz.

Natürel ancak tüm şehri yeteneklerinizi kullanarak fena güçlere aleyhinde savunma sorumluluğu sizde olacak.

Jett: The Far Shore

Yeni oyun, oyunculara bir okyanus gezegenini keşfettirecek. Yıldızlararası bir aktarımın kaynağını keşfetmek için büyük bir gemiden inen Jett, Mei’yi takip edecek.

Bu oyunun en önemli kozlarından birinin de sesler olduğunu söyleyebiliriz. Müziklerin ardındaki kayda değer isimler yer alıyor. Hem DualSense desteğinin de kendini göstereceği bir oyun bizleri bekliyor.

Kena: Bridge of the Spirits

Etkileyici bir hikayeye dayalı olan Kena: Bridge of the Spirits, temelde bir serüven oyunu. Oyun, natürel ancak PlayStation 5’in yeni cins gelişmiş özelliklerinden tamamiyle yararlanmayı taahhüt ediyor. Bu yüzden 3D sesin ve DualSense’in işlevselliğini net bir şekilde göreceğiz.

Oyun temelde bir ekip bulgu ve büyütme üzerine kurulu.

Little Devil Inside

Little Devil Inside, şirin bir RPG oyunu. Ancak, oyun ile ilgili bundan daha fazlasını şimdilik bilmiyoruz. Fragmanın bir kısmı ortalıkta kaçışan büyüklü küçüklü canavarları ve ihtiyar bir amcayı gösteriyor.

Oyunun çıkış tarihi ile ilgili de şimdilik bir veri değil. O yüzden PS5’e ne vakit geleceğini söyleyemeyiz.

Astro’s Playroom

Bu satın alma gerektirmeyecek bi PlayStation 5 oyunu olacak ve konsolla ön yüklü olarak gelecek. Ps4’teki ‘Playroom VR’ oyunundan Astro, 2020’nin sonlarında geri dönüyor. Fakat, bu platform oyunu VR yeniliğinden ne yazık oysa mahrum kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.