DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Facebook Portal TV ile yeni bir alana adım atıyor!

18.09.2019
A+
A-

Facebook hala adından söz ettiren bir şirket olarak karşımıza çıkıyor zira VR başlıklardan, yapay zeka araştırma laboratuvarlarına kadar birçok alana el atan şirket bünyesine şimdi de yeni ”Portal” ürünlerini katıyor. Bu ürünlere bir yenisini ekleyen Facebook Portal TV ile dikkat çekiyor.

Facebook ve Ray-Ban el sıkıştı!

Geçen yıl Portal ürünleriyle karşımıza çıkan Facebook, bu ürünlere üç yeni üye ekliyor. Bu ürünlerden en çok dikkat çekeni ise şüphesiz Portal TV. Portal TV esasen bir televizyon olarak adlandırılmıyor. Kamera sistemi sayesinde görüntülü sohbet imkanı sağlayan bu platform akıllı görüntülü sohbet cihazı olarak tanımlanıyor.

Facebook Portal ürünlerine yenilerini ekliyor

Facebook Portal TV Belirtmeden geçmeyelim bu cihaz yalnızca televizyonlarda kullanılabiliyor. Microsoft Kinect‘e benzeyen cihaz, HDMI bağlantı noktasını kullanarak Portal’ı TV’nize takılmasına imkan tanıyor ve Messenger ya da WhatsApp gibi görüntülü konuşma uygulamalarından büyük ekranda görüntülü konuşma deneyimi yaşatıyor. Diğer Portal ürünlerinin de ekranı bulunuyor. Portal mini 8 inç HD ekrana sahipken, Portal ise 10 inç boyutunda ve HD bir ekran ile kullanıcıların karşılıyor. Güvenlik ile ilgili endişeleri olanlar da bu üründe düşünülmüş. Kamerayı ve mikrofonu cihazın önündeki düğmeden kapatmak mümkün. Farklı bir deneyim sunabilecek olan bu ürünün daha çok çocuklara ve yaşlılara hitap ettiği söyleniyor. Ancak, gençleri de bünyesine çekmek için adımlar atılacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de satılacak mı?

Ancak üzülerek söylüyoruz ki bu ürünlerin satış şu an için Türkiye’de yapılmayacak. İlerleyen günlerde gelen talepler doğrultusunda piyasaya sürülecek ülke sayısına Türkiye eklenebilir. Yurt dışı fiyatlarına baktığımızda ise Portal TV’nin 149 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu görürken, Portal 179 dolar, Portal mini de 129 dolar olduğunu görüyoruz.

The post Facebook Portal TV ile yeni bir alana adım atıyor! appeared first on Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net.

]]>

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.