DOLAR 32,3943
EURO 34,5746
ALTIN 2.380,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

YHT Seferleri 28 Mayıs’ta Başlıyor

30.05.2020
A+
A-

Kabakgiller ailesinde bulunan kudret narı ülkemizde Bursa ve Yalova’da yetiştirilir. Yaz aylarında çiçek açar ve oldukça farklı bir görüntüye sahiptir. Kudret narı tadı acı olduğu için çoğu aktarda zeytinyağı veya bal ile karıştırılarak satışa sunulmakta.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN DOĞAL İLAÇTIR

Kudret narı, asırlardır mide ve bağırsak sorunlarının tedavisi için kullanılmış bir bitkidir. Uzmanlar bu stil bir rahatsızlığı olan kişilerin her gün bir kaşık zeytinyağlı kudret narı yemesini öneriyor.

Ama kudret narının bu faydasının uzun sürmesini istiyorsanız minimum bir ay baştan başa her gün bu kürü tüketmeniz gerekir. Bu şekilde kudret narı harcamak; ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve sindirim güçlüğü gibi hastalıklarına iyileşmesine tezgâhtar olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Son zamanlarda yapılan çalışmalar, kudret narının kansere karşısında fazla yardımcı bir beslenme olduğunu ortaya koymuştur.

Amerika’da yayımlanan kanser araştırmaları üzerine olan bir dergide, kudret narının kanser hücrelerinin yayılması, gelişmesini ve büyümesini önlediği açıklanmıştır. Yeniden bir araştırma sonucunda meme kanserinin nüksetmemesi için tüketilen gıdalara kudret narı eklenerek tüketimi öğüt edilmektedir.

ANTİBİYOTİK ETKİSİ VAR

Antibiyotik etkisi olan kudret narının içeriğinde yer alan Lutein ve Lycopnene adlı maddeler, tümörün büyümesini önler.

YANIK TEDAVİSİ İÇİN BİREBİR

Vücutta oluşan yanıklar ve yaraların tedavisinde kudret narının iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Yanıklarda kullanabilmek için kudret narı meyvesinin çekirdeklerini çıkarıp ezerek lapa halinde getirin ve zeytinyağı ekleyerek sırça kavanozda muhafaza edin. Bu haliyle bir yıl baştan başa yanık ve bere tedavilerinde kullanabilirsiniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

İçeriğinde yer alan E vitamini ve proteinler ile kudret narı, bağışıklık sisteminin güçlendirerek dıştan gelecek bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücudun korunmasını sağlar.

İLTİHAPLARI GİDERİR

Zeytinyağlı kudret narı kürü, irin oluşmuş bölgeler için doğal bir merhem gibidir. Antienflamatuvar etkisi ile kudret narı, bilhassa dolama diye deyiş edilen ve kuvvet iyileşen iltihaplanmalar için epeyce etklidir. Bu bölgeye zeytinyağlı kudret narını sürüp beklenildiğinde, iltihabın kuruduğu görülür.

KARACİĞER DOSTUDUR

Kudret narı, karaciğerin desteklenmesini sağlar. Vücudumuz için epeyce önemli bir organ olan karaciğerin az daha dostudur. Karaciğeri onarım özelliğine sahip olan kudret narını her gün ahenkli olarak tüketildiği süre ilerleyen zamanlarda oluşabilecek sorunlara karşı önlem dargın olur. Herhangi bir hastalığınız varsa da iyileşmesine asistan olacaktır.

KANIN TEMİZLENMESİNİ SAĞLAR

Kudret narının kanı arıtma ve kan dolaşımını hızlandırma özellikleri bulunur. Anti-oksidan ve anti-mikrobiyal özelliği ile kan bozukluklarına aleyhinde etkili olan kudret narı, kandaki toksinlerin temizlenmesini sağlar.

ŞEKER HASTALARI İÇİN DOĞAL YARDIMCIDIR

Yapılan çalışmalar kudret narından elde edilen ekstrenin şeker hastalığına iyi geldiğini ortaya koymuştur. Bu araştırma sonucunda kudret narının içeriğinde bulunan dört maddenin kan şekerinin düzenlenmesine asistan olduğu gözlemlenmiştir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR VE KORUR

Güneş yanıklarına iyi gelen kudret narı, cildi güneşin zararlı ışınlarından da korur. Egzama, apse ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılan kudret narı, akne tedavisi, cilt lekeleri ve derin deri enfeksiyonlarına karşıda epeyce etkilidir.

ROMATİZMA VE VARİSE ÇÖZÜM

Romatizma ve mirasçı ağrıları için kudret narı size inanılmaz faydalar sunmaktadır. Örneğin kudret narını bacaklarınıza sürüp tüm gece beklettiğiniz süre mirasçı ağrılarının geçtiğini gözlemleyebilirsiniz. bununla beraber romatizma ağrılarını tamir etmek için de kudret narından takviye alabilirsiniz.

GUATR’I İYİLEŞTİRİR

Guatr, boynun ön kısmında bulunan tiroid bezinin büyümesiyle boğaz şişiren ve bu sebeple büyük sıkıntılar yaşatan bir rahatsızlıktır.  Guatr’ın çözümü ise kudret narıdır. Kudret narı, guatr için oldukça faydalıdır ve adamakıllı temizlenmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Saçlar İçin Oldukça Faydalı Olan 5 Besin!

Saçlar İçin Oldukça Yardımcı Olan 5 Besin!

Coronavirüse Karşı Vitamin Kullanmak Faydalı mı?

Coronavirüse Karşısında Vitamin Uygulamak Yardımsever mı?

Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Yürek İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.