DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

El Baş Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

04.08.2020
A+
A-

Elde baş parmakta ya da diğer parmaklarda ortaya çıkan ağrıların nedenleri genellikle zorlama, zedelenme, kaza olabileceği gibi kireçlenme gibi içsel nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir.

EL BAŞ PARMAK AĞRISININ NEDENİ NEDİR?

El baş parmak ağrısı, kaza sonucunda ortaya çıkan zedelenme, zorlanma gibi nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Bu durum sonucu ortaya çıkan ağrılar genellikle geçicidir. Peki, el baş parmak ağrısı nasıl geçer?

Diğer nedenleri ise, dolama gibi enfeksiyonlu hastalıklar, kesikler ve kırık tırnaklar olabilmektedir. Medikal müdahale gerektirebilecek nedenleri de bulunmaktadır. Bunlar, artit, müsküler distrofi, osteoporoz, tümör, kist, nodül ve çıban olabilir.

El baş parmak ağrılarının en yaygın nedenlerinden biri de kireçlenmedir. Özellikle Bouüchard nodülleri, baş parmak ile el tarak kemiği arasındaki eklemde meydana gelen kireçlenmelerdir. Genellikle el işiyle uğraşan kişilerde görülür. Osteoartit olarak da bilinmektedir. Kıkırdakta bozulmalar ortaya çıkması sonucu ağrı yapar.

Baş parmaklarda ortaya çıkan kireçlenmenin, diz ve kalça kısımlarında ortaya çıkacak kireçlenmelerin habercisi olduğu da düşünülmektedir. Kalıtsal kaynakları da olabilmektedir.

EL BAŞ PARMAK AĞRISININ BELİRTİLERİ NEDİR?

El başparmak ağrılarının belirtileri şu şekildedir:

Parmak ve başparmağın hareketi ile artan sürekli bölgesel ağrı Kist oluşumu (kireçlemeler için) Bunun dışında, kireçleme nedeniyle ortaya çıkan baş parmak ağrısının belirtileri şunlardır: Eklemin yanında ortaya çıkan sert sişlikler Baş parmak ucuna doğru eğilmeler. Eklemde bozulmalar. El hareketlerinin azalması El becerilerinde azalma Baş parmakta ortaya çıkan kızarıklıklar Eklemlerde deformite Fonksiyonel kısıtlılıklar.

EL BAŞ PARMAK AĞRISI NASIL GEÇER?

El baş parmak ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı, ağrıya neden olan faktörle ilgilidir. Eğer yaralanmaya ve zorlanmaya bağlı ağrı söz konusuysa, fizik tedavi ve masaj yöntemleri uygulanabilmektedir.

Doktorunuzdan fizik tedavi uygulanmasını isteyebilir ya da işi bilen biri tarafından baş parmak ve çevrenize masaj yaptırabilirsiniz. Sıcak ve soğuk tedaviler de bu noktada el baş parmak ağrısına iyi gelebilir. Hangisi sizi daha çok rahatlatıyorsa; ılık su içerisinde elinizi bekletebilir ya da bölgeye buz uygulayabilirsiniz.

Aynı zamanda, kas ve eklemleri güçlendiren bamya tohumu çayı, papatya çayı ya da adaçayı gibi içecekleri tüketebilirsiniz. Zeytinyağı da gerilen sinirleri sakinleştirecek ve deriyi yumuşatacaktır. Zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Eğer ağrı, bu yöntemlerle ya da kendiliğinden geçmiyorsa, doktora başvurmalısınız. Doktorun vereceği ilaçlar ve ağrı kesiciler sayesinde el baş parmak ağrısı geçecektir.

Kireçlenme, romatizma ya da diğer hastalıklar sonucu ortaya çıkan baş parmak ağrılarının tedavisi için ortopedik operasyonlar söz konusu olabilir. Bunun dışında parmak eklemlerini zorlamamaya dikkat edilmelidir. Eklemleri zorlamayacak çeşitli egzersizler de faydalı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Şiddetli Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Şiddetli Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

İLİşKİLİ GALERİLER Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.