DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Yeşil Çay Koronavirüsün Vücutta Tutunmasını Engell…

01.04.2021
A+
A-

Bir yıldır hayatımızda olan koronavirüs pek çok alışkanlığımızı değiştirdi. Çeşitli ülkelerin bulduğu aşı bir umut olurken, insanlar aşıya ek bazı besinlerle bu virüsün etkisini azaltmaya çalışıyor. ABD’li araştırmacıların yaptığı bir araştırma da başka bir umut ışığı oldu.

ABD’li araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma, yeşil çayda bulunan bir maddenin yeni tip koronavirüsün insan hücrelerine tutunmasını engelleyerek şiddetli Kovid-19 hastalığını önlenebileceğini iddia ettiler. 

ABD’li araştırmacılar, ‘epigallocatechin gallate’ adı verilen maddenin virüsün İngiltere (B.1.17),Güney Afrika (B.1.351) ve California (B.1.429) da olmak üzere endişe verici mutasyonların viral enfeksiyonlarına karşı da etkili olabileceğini açıkladı. Bu kapsamda, yeşil çayın koronavirüse karşı ucuz ve güvenli bir önleyici bir yöntem olarak kullanılabileceği söylendi. ABD’li bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, yeşil çayın içinde bulunan epigallocatechin gallate (EGCG),yeni tip koronavirüsün hücrelere tutunmasını engellenebilir. 

KİLİT İŞLEVİ GÖRÜYOR

Araştırmacılar, Asya’da uzun yıllardır tüketilen yeşil çayın şiddetli Kovid-19 semptomları geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilecek yüksek anti-enflamatuar ve anti-oksidatif özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Yeşil çayın içerisinde yer alan epigallocatechin gallate (EGCG) adlı maddenin corona virüse neden olan SARS-CoV-2’nin başak proteininin angiotensin Dönüştürücü Enzim 2 (ACE2) reseptörlerine tutunmasını engellediği açıklandı.Bilim insanları ACE2 reseptörlerinin, koronavirüse hücre kapısını açan ‘kilit’ işlevi gördüğünü aktardı. Akciğerler, arterler, kalp, böbrekler ve mukoza ve bağırsaklardaki hücrelerin dış yüzeyine (hücre zarına) bağlı bir enzim olan ACE2 kan basıncının düşmesinde rol oynuyor, fakat bu hücreler aynı zamanda koronavirüsün hücrelere girmesini sağlayarak başta akciğerler olmak üzere virüsün vücutta ilerlemesine neden olmaktadır. 

Ayrıca  araştırma ekibi, yeşil çayın koronavirüsün ortaya yeni çıkan türlerinde etkisini incelemek için tek bir mutasyonlu K417N, E484K, N501Y, D614G ve birden fazla değişikliğe sahip B.1.1.7, B.1.351 ve B.1.42’nin  tam set mutasyonlarına sahip S proteinleri içeren birkaç psödovirüs (yapay virüs) de oluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.