DOLAR 32,5649
EURO 34,7693
ALTIN 2.489,34
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Yerli telefonlar ne kadar yerli? Bize Soruyorlar #1

17.08.2018
A+
A-

Bundan böyle, sosyal medya üzerinden bizlere sorulan sorulara yanıt vereceğiz. Bize Soruyorlar adını verdiğimiz video serimizin ilk bölümünde, yerli üretim ve yerli telefonlar hakkında merak edilen sorulara yanıt veriyoruz.

Yerli telefon üretimi nasıl yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaptığı açıklamadan sonra, ülkemizdeki yerli markaların yaptıkları yatırımlar ve ürettikleri telefonlar daha çok ilgi görmeye başladı. Yerli üretim ve yerli telefonlar konusu, herkesin gündemine geldi ve merak edilen soruların sayısı da artmaya başladı. Peki, yerli telefonlar ne kadar yerli? Yerli üretim denildiği zaman, ne anlamamız gerekiyor? Ülkemizdeki yerli üretimin ve yerli teknolojilerin çok daha gelişmesi için neler yapılmalı ve bizler neler yapmalıyız?

Türkiye’nin öncü teknoloji üreticilerinden Vestel’in büyük ilgi gören Venüs Z20 modeli ve şirketin Manisa’daki üretim tesisleri hakkındaki deneyimlerimiz ışığında, ülkemizde yapılan çalışmaların ne boyutta olduğunu yorumladık.

Yerli üretim denildiği zaman, sadece telefon üretmek ve satmak anlaşılmamalı. Vestel gibi öncü teknoloji üreticileri, kendi bünyeleri içinde, hem yazılım hem donanım hem de AR-GE faaliyetlerini yaparak ve her geçen dönemde bu çalışmaların hacimini büyüterek, bizlere ve bu konuyu merak eden insanlara bir rehber olma özelliği taşıyor.

Ülkemizde, üretilen ve yerli telefon olarak satışta olan telefon modellerinin, ne kadarlık kısmının ülkemizde üretildiği, resmi kurumlarca tescil edilmekte. Bu da, ürünlerin üretiminin ne kadarlık bir kısmının, Türkiye’de ve Türk üreticiler tarafından yapılmış olduğunu resmi belgeler ile doğrulamış oluyor. Peki, ülkemizde satışta olan yerli telefon modelleri ne kadar yerli? Bu konu hakkında önemli bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Tüm bu soruların yanıtını Bize Soruyorlar isimli yeni videomuzda sizler için veriyoruz. Peki, sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.