DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Yerli sahil emniyet radar sistemi ilk olarak kullanımda Yerli sahil güvenlik radar sistemi, Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi. Yeni sistemle Türk deniz…

08.06.2020
A+
A-

Radar, elektro-optik ve öteki sensörlerle görevini yapacak olan Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS), ilk yazılım paketiyle birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi ve kullanılmaya başlandı. 7 gün 24 saat egzersiz kapasitesine sahip olan sistemle birlikte kaza, kaçakçılık, derme çatma göç, kara suları ihlali ve arama kurtarma konusunda büyük avantajlar sağlanacak. Sistemin yazılımı HAVELSAN, radar ve elektro-optik sistemleri ise ASELSAN göre geliştirildi.

Projeyle birlikte Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesinde tatmin edici radar ve tarama faaliyeti gösterebilecek olan sistem, su üstü resim oluşturma ve otomatik açıklama işlemleri yapacak.

Sahil Güvenlik Veri Sistemi ve Deniz Veri Sistemi kurularak, askeri ve sivil kurumlarla paylaşım yapılacak. Böylelikle deniz ve sahillere ait bilgilerin çabucak muhataba iletilmesi mümkün olacak.

Grup-1 ismiyle teslim edilen birincil pakette temel radar ve kamera sensörleri, video dağılma ve kayıt işlemlerini taşıyan sistem yer alıyor. Grup-2 ve Grup-3 ismiyle ilave yeteneklerin kazandırılması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.