DOLAR 32,3863
EURO 34,7722
ALTIN 2.405,67
BIST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Yerli otomobil hologram yatırımı ile gündemde! 27 Aralık 2019’da tanıtılan ve 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından inmesi planlanan yerli otomobil…

27.07.2020
A+
A-

Yerli otomobili doğrudan ilgilendiren sevindirici bir haber geldi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için hologram teknolojisi geliştiren yerli girişim CY Vision’a 3 dev birden yatırım yaptı.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre ilk yatırımlarını Koç Holding ve Mitsui ortaklığındaki yatırım şirketi Inventram’dan alan CY Vision’a son yatırım yine Koç Holding’in de aralarında bulunduğu 3 firmadan geldi. Koç Holding, Zorlu Grubu’na bağlı Vestel Ventures ve dünya devi Intel Capital’in yer aldığı, Revo Capital tarafından CY Vision’a 5 milyon dolar yatırım yapıldı.

Artırılmış gerçeklik uygulaması ile sürücülere 3D destek vermeyi hedefleyen CY Vision’un merkezi Silikon Vadisi’nde. Ancak İstanbul’da da bir ofisi bulunuyor. CY Vision, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Ürey, Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Göksen Yaralıoğlu ve Orkun Oğuz tarafından kurulan bir şirket.

Yerli otomobil hologram teknolojisi ile neler sunmalı? Beklentileriniz neler? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.