DOLAR 32,5861
EURO 34,8450
ALTIN 2.418,27
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Yerli otomobil fabrikası temel atma tarihi belli oldu! Yerli otomobil fabrikası temel atma tarihi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı…

16.07.2020
A+
A-

Bakan Varank, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 18 Temmuz 2020 günü 17:30’da Gemlik, Bursa’da gerçekleştirilecek olan bir etkinliği işaret etti. Yapılan paylaşımda fabrika arazisinin yer alması yerli otomobil temel atma töreni olduğunu gözler önüne serdi.

Elde edilen bilgilere göre corona virüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konuk törende yer alacak. Temelin atılmasının ardından TOGG yerli otomobil üretimi için Gemlik’te tahsis edilen arazide inşaata başlayacak.

Li-on pillerden güç alan yerli otomobil, 300 km+ ve 500 km+ olmak üzere iki farklı menzil seçeneği sunuyor. Yerli otomobil SUV olarak iki farklı motor seçeneği ile piyasaya çıkacak olsa da, her şey yolunda giderse 2030 yılına kadar 5 modele ulaşılacak. Bu sayede SUV’dan başlayan ve Sedan’dan MPV’ye kadar uzanan geniş bir ürün gamına ulaşılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.