DOLAR 32,4895
EURO 34,9613
ALTIN 2.431,71
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yerli mesajlaşma uygulamamız PTT Messenger!

15.02.2018
A+
A-

PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü olarak lanse edilen bir kurumsal haberleşme uygulaması olan PttMessenger, Android ve iOS desteğinin yanı sıra Windows ve Mac işletim sistemli cihazlarda çalışabilecek.

Kurumsal ihtiyaçlar dikkate alınarak kullanıcı dostu ve güvenli bir çözüm olarak geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulamamız PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiş.

Bunun yanı sıra farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlanmış ve uygulama çok daha verimli hale getirilmiş. Ayrıca uygulamanın, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma bürünmüş.

PttMessenger açık kaynak kod ile geliştirildi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklama ile uygulamanın signal tabanlı açık kaynak kod kullanıldığı duyurulmuştu. Tüm geliştirme haklarının PTT A.Ş’ye ait olduğunu vurgulayan açıklamada uygulamanın geliştirme aşamasındayken Zebrachat ismini kullandığı da açıklandı.

Peki yerli WhatsApp olarak lanse edilen ve halkta büyük ilgi uyandıran PTT Messenger nasıl indirilir?

PTT Messenger nasıl indirilir?

Başbakanımız tarafından kullanılmasından itibaren herkesin gözlerini üzerine toplayan uygulama maalesef halihazırda uygulama marketlerinde yer almıyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olan ve halihazırda kurumsal olarak kullanılabilen uygulama için internet ortamında yer alan Ptt Messenger APK dosyalarının ise PTT A.Ş’nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümüyle bir ilgisinin bulunmadığı açıklandı.

Yani sözün kısası uygulama henüz son kullanıcı için kullanıma sunulmuş durumda değil. Resmi açıklama gelene kadarda internet ortamında yer alan ve Ptt Messenger APK ismini taşıyan uygulamaları sahte olması ihtimaline karşılık yüklememenizi tavsiye ediyoruz.

:: Yerli mesajlaşma uygulaması geliştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.