DOLAR 36,0962
EURO 37,8913
ALTIN 3.398,15
BIST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 7°C
Pts 6°C

Yerli Elektrikli Lojistik Araçlar: Altınboğa Makine’nin Hedefleri ve Yenilikleri

Yerli Elektrikli Lojistik Araçlar: Altınboğa Makine’nin hedefleri ve yenilikleriyle sektördeki dönüşümü keşfedin. Sürdürülebilir enerji çözümleri ve yenilikçi teknolojilerle lojistik alanında nasıl fark yarattığını öğrenin.

12.02.2025
A+
A-

Yerli Elektrikli Lojistik Araçlar: Altınboğa Makine’nin Hedefleri

Yerli üretim, özellikle otomotiv ve lojistik sektörlerinde büyük bir önem taşımaktadır. Altınboğa Makine, yük çekicilerden taşıyıcılara, büyük alanlarda insan taşıma amaçlı kullanılan çelik gövdeli çekici lojistik araçlara kadar sunduğu ürünlerin yaklaşık %75’inin yerli olduğunu vurgulamaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Demirağ, elektrikli lojistik araçların TUSAŞ Ankara’ya yapılan satışları hakkında bilgi vererek, “Hedefimiz, ileride yerlilik oranını %100’e yükseltmek ve merhum babamın hayalini gerçekleştirmek” demektedir.

Yangın Çıkmasaydı… 1970’li yıllarda, Türkiye’nin %100 yerli ilk aracının Altınboğa Makine’de geliştirildiğini belirten Demirağ, bu sürecin bir yangın sonucu tüm çalışmaların yok olmasıyla sona erdiğini ifade ediyor. “Firmamız, 1957 yılında merhum Oktay Demirağ tarafından kurulmuştur. Başlangıçta otomotiv sektöründe çeşitli parçaların üretimi ile faaliyet gösteren firmamız, zamanla gaz ekipmanları, kaldırma ve çektirme makineleri gibi çeşitli alanlarda da çalışmalar yapmıştır. 1974 yılında Türkiye’nin %100 yerli ilk aracını üretmişti. Babam, prototip aşamasından itibaren geliştirdiği araçları kendi ürettiği dizel motor ile donatmıştı. Ancak, Fener-Haliç yangını sırasında fabrikamız tamamen yanmıştı. Bir süre ara verildikten sonra, 1990’lı yıllarda MAYA isimli üç tekerlekli dizel bir aracı piyasaya sürmüştü. Ne yazık ki, babamın vefatı ile çalışmalar bir süreliğine duraklama dönemine girdi” şeklinde konuştu.

Trafik Çıkışlı Olmayan Elektrikli Araçlar Demirağ, elektrikli lojistik araç üretimi alanında önemli adımlar attıklarını vurguladı. “Bu süreçten sonra, endüstriyel elektrikli araçlar alanına yöneldik ve lojistik amaçlı elektrikli araçların üretimine başladık. Savunma sanayi, kamu kuruluşları, askeri alanlar, hastaneler ile turizm ve otelcilik sektörlerinde kullanılan trafik çıkışlı olmayan lojistik elektrikli araçlar üretmekteyiz. Yük çekiciler, taşıyıcılar ve büyük alanlarda insan taşıma amaçlı çelik gövdeli çekici lojistik araçlar geliştirmekteyiz” dedi.

TUSAŞ Ankara’ya 2 Adet Elektrikli Lojistik Araç Verdik Demirağ, elektrikli lojistik araçlar alanında 3 yıl önce çalışmalara başladıklarını belirterek, “Planlama ve mühendislik aşamaları tamamlandıktan sonra satış aşamasına geçebildik. Henüz çok yeniyiz ancak hızlı bir gelişim süreci yaşıyoruz. TUSAŞ Ankara’ya numune bazında bir çekici ve bir taşıyıcı olmak üzere toplam 2 elektrikli lojistik araç verdik. Tüm test aşamalarını başarılı bir şekilde geçtik ve TUSAŞ’a satışlarımız başladı” ifadelerini kullandı.

Yüzde 75 Yerlilik Oranı Altınboğa Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Demirağ, firmanın SAHA İstanbul üyesi olduğunu da belirterek, “Ayrıca, çalışmalarını tamamladığımız insansız elektrikli taşıyıcı araçlarımız da mevcut. Bu araçların, insan kontrolü olmaksızın yükleri bir yerden alıp başka bir yere bırakabilme özelliği bulunmaktadır. Üretimimizdeki araçların tamamında yaklaşık %75 yerlilik oranı mevcuttur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.