DOLAR 32,1976
EURO 34,9791
ALTIN 2.497,76
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 22°C

Yerli Cihazla Nörolojik Hastalıkların Tedavisi: Hitit Üniversitesi Projesi

Yerli cihaz kullanarak nörolojik hastalıkların tedavisinde devrim yaratan Hitit Üniversitesi Projesi hakkında detaylı bilgi. Yerli teknoloji ile sağlık alanında önemli adımlar atılıyor.

04.05.2024
A+
A-

Nörolojik Hastalıkları Tedavi Eden Yerli Cihaz

Nörolojik Hastalıkları Tedavi Eden Yerli Cihaz

Hitit Üniversitesi’nde yürütülen bir proje kapsamında nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen yerli bir cihaz geliştirildi. Proje, Tıp Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Güven Akçay önderliğinde hayata geçirildi.

Tedavi Yöntemi ve Avantajları

Akçay, geliştirdikleri cihazın beyne elektrik uyarısı vererek nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi amaçladıklarını belirtti. Nöromodülasyon yöntemiyle ilaçsız tedavi sağlayan cihazın, diğer tedavi yöntemlerine göre daha az yan etkiye sahip olduğunu ve tedavi etkinliğinin yüksek olduğunu vurguladı.

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Fatih Işık ve Doktor Öğretim Üyesi Serkan Dişlitaş da cihazın geliştirilmesinde rol aldı. Geliştirilen cihazın tamamen yerli ve milli olduğu, yurt dışına göre çok daha düşük maliyetle üretilebildiği belirtildi.

  • Hedeflenen tedavi yöntemi: Beyne elektrik uyarısı vererek nörolojik hastalıkları tedavi etmek.
  • Yan etkilerin azalması: Diğer tedavi yöntemlerine göre daha az yan etkiye sahip olması.
  • Yerli ve milli üretim: Üretim maliyetinin yurt dışına göre önemli ölçüde daha düşük olması.

“Geliştirdiğimiz cihazla hastalarımızın tedavisini daha etkin ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz,” diyen Akçay, cihazın klinik çalışmalarının epilepsi ve nöropatik hastalarda uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.