DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yerel Bitki Rehberi: Türkiye’nin Doğal Zenginliklerini Koruma Projesi

Yerel Bitki Rehberi ile Türkiye’nin doğal zenginliklerini keşfedin. Bu rehber, yerel bitkilerin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için önemli bilgiler sunarak doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

06.03.2025
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Yerel Bitki Rehberi Hazırlığı

Türkiye’nin doğal zenginliklerini koruma ve sürdürülebilir yeşil alanlar oluşturma hedefiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülkenin 81 ilindeki bitki örtülerini titizlikle incelemeye başladı. Bu önemli çalışma, yerel bitki rehberi oluşturmak amacıyla hayata geçiriliyor. Bakan Murat Kurum, “Cennet ülkemizin dört bir yanındaki yerel bitki örtülerini iklim ve ekolojik özelliklerine göre kayıt altına alacağız.” ifadesini kullandı.

Bu rehber, şehir peyzajlarında iklime dayanıklı ve su tüketimi düşük olan bitkilerin tercih edilmesi yönünde kritik bir adım teşkil edecek. Proje kapsamında, ilk aşamada İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin bitki rehberleri hazırlanacak.

Bitki Rehberi İklim ve Ekolojik Özelliklere Göre Hazırlanıyor

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, “Kent Peyzajında Kullanılabilecek Doğal Bitki Rehberi Projesi”ni devreye soktu. Bu proje ile Türkiye’nin yerel doğal bitki örtüsü dikkate alınarak, şehirlerdeki yeşil alanların iklime uygun şekilde tasarlanması hedefleniyor.

Kurakçıl Bitkiler İçin İlk Adım Atılıyor

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Kasım Yenigün, projenin önemine vurgu yaparak, “İklime uyumlu, kurakçıl ve az su tüketen bitkiler olmasını arzuluyoruz.” dedi. Bu yaklaşım, sürdürülebilir yeşillendirme adına kritik bir öneme sahip. Projenin başarılı bir şekilde hayata geçmesi, hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük faydalar sağlayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.