DOLAR 32,2649
EURO 34,7237
ALTIN 2.400,05
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Yepyeni iPadOS 14 tanıtıldı! İşte özellikleri

23.06.2020
A+
A-

Ilk Kez iPadOS 14 için beklenen bazı özellikler vardı. Bunlardan birçoğu beklendiği gibi tanıtıldı. Bu özellikler aralarında şüphesiz bundan böyle iPad ve Mac arasındaki sınırın kalkıp, birbirine iyice yaklaşması yatıyor.

Birçok birey iPad’ini Apple Magic Kayboard ile birlikte kullanarak az kalsın taşınabilir bir dizüstüye dönüştürebiliyor. Bu nitelik sayesinde epeyce üstünlük karşılayan iPad için dizüstü özelliklerinin eklenmesi bekleniyordu. Bu yeni sürüm ile birlikte biraz daha mümkün ışık halkası geliyor.

Geçelim etkinliğe, Apple’ın etkinliği ABD’de yaşanan ırkçılık karşıtı protestolara değinerek başladı. Bu sayede sahiden George Floyd olayında Apple’ın nerede durduğu da görülmüş oldu. Tim Cook’un konuşmasıyla başlayan faaliyet, daha ardından yeni özelliklerin tanıtılmasıyla devam etti.

Yeni iPadOS ile birlikte birçok icat bizi karşılıyor. Tasarımcılar için iPad uygulaması da epeyce iyi bir ayla geliyor.  Yeni ve daha iyi bir deneyim sunacak olan iPadOS tasarımcıları gerçekten de düşünüyor.

Tasarımcı odaklı ilerleyecek olan iPadOS fotoğraflar tarafında da yeni düzenleme görünümü getiriyor. Kolayca geçiş yapmayı sağlayan bu özellik baştan sona fotoğraflar arası geçiş daha iyi hale geliyor.

Apple’ın kalem ile uyumu bu yazılım güncellemesiyle öbür bir noktaya taşınıyor. Mesela, kalem deneyimini üstteki noktaya taşımayı sağlayan yeni sürüm, notlara yazdığınız bir yazının kopyalanmasını yeni yazılımı doğruca daha iyi ışık halkası getiriliyor.

Yeni watchOS 7 tanıtıldı! İşte özellikleri!

Apple WWDC20 etkinliğinde yeni watchOS 7 sürümünü duyurdu. İşte yeni watchOS 7 özellikleri hakkında bütün ayrıntı!

iPadOS 14 daha seri ülkü geliyor

Notlara yazı yazma deneyimini kağıt ve kalem gibi daha işlevsel hale getiren Apple, çizimlerden öbür sembollere değin bunların kontrollerini kullanıcının daha basit kontrol edebileceği noktaya çekiyor.

Tarayıcıda arama çubuğuna el yazısıyla yazılan  şeyleri kolaylıkla tanımlayan yeni iPadOS sürümü, bundan böyle daha akıllı.

Apple Pencil beklendiği gibi artık akıllı öneriler, daha iyi el yazısı tanıma, renk değiştirmek için el yazısı metinini seçmenizi ve daha fazlasını taşıyan yeni özelliklere sahip.

iOS 14 sürümü için gelen esas ekrana eklenebilen Widget desteği benzer şekilde iPadOS 14 için de geliyor. Fotoğrafların da genelde tasarım yapısının değiştiğini görüyoruz.

iOS 14 tanıtılıyor! WWDC 2020 etkinliği – Canlı Yayın

WWDC 2020 etkinliği başlıyor. Bugün TSİ 20:00’da iOS 14 özellikleri ile birlikte Apple cephesindeki birçok icat netlik kazanacak. Canlı yayındayız.

Yeni gelen özelliklerden birisi ise eğer iPad’iniz ile uyumlu şekilde kullanabileceğiniz bir iPhone’a sahipseniz telefonunuza gelen bildirimleri iPad’iniz üzerinden görüntüleyebileceksiniz. iPad OS 14 bundan böyle Android güya kompakt çağrı bildirimlerine sahip olduğunu görüyoruz.

Apple Pencil için de geliştirmeler getiren yeni sürüm, bundan böyle arama pencereleri ve ya da Safari’nin URL menüsü üzerinde el yazısıyla arama yapılmasına imkan sağlıyor.

Yine kullanıcılar notlar uygulamasına geldiğinde yaptığı çizimleri otomatik olarak düzeltebilen zeki bir iPadOS görüyoruz. El yazısını eskisine oranla daha iyi algıladığını gördüğümüz bu yeni sürüm iOS 14’ten aldığı yeniliklerle beraber daha da kullanıcı dostu bir ülkü geliyor.

Yeni işletim sistemi iPadOS 14 acilen aktif olarak iPadOS 13 sürümünü kullanan cihazlara gelecek. Yeni sürümün ise bu yılın eylül ayında olması bekleniyor.

iPadOS 14 gelmesi mümkün cihazlar:

iPad Pro 12.9 (2018)

iPad Pro 12.9 (2017)

iPad Pro 12.9 (2015)

iPad Pro 11 (2018)

iPad Pro 10.5 (2017)

iPad Pro 9.7 (2016)

iPad Air (2019)

iPad Air 2

iPad (2018)

iPad (2017)

iPad Ufak (2019)

iPad Mini 4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.