DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Haluk Levent, SMA’lı Çocuklar İçin Bir Televizyon Programı Yapacağını Açıkladı

30.09.2021
A+
A-

Oldukça nadir görülen ve genetik yollarla aktarılan bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Musküler Atrofi), söz konusu kasları kontrol eden sinir hücrelerini içinde barındıran omurilikte bozulmaya yol açıyor. Bu sebeple de beyin, kaslara komut gönderemiyor ve bunun sonucunda kişiler, oturup kalkmak veya yutkunmak gibi basit eylemleri bile gerçekleştirmekte zorlanıyor.

Büyük oranda çocukları ve bebekleri etkileyen SMA, kasların kontrol edilmesini bu denli zorlaştırdığından kaslar zamanla zayıflıyor ve kullanılamayacak hale geldikleri görülüyor. Hal böyle olunca da maalesef bu hastalıktan muzdarip olan masum çocukların ve bebeklerin yaşamları, makineler üzerinden devam ediyor. Bu çocuklara destek olmak için Türk Sanatçı Haluk Levent, bir televizyon programı yapacağını duyurdu.

Kanalla anlaşma yapıldı:

Haluk Levent'in Tweet'i

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla müjdesini duyuran sanatçı, bir TV programı yapmaya karar verdiğini ve bunun için bir kanalla anlaştığını duyurdu. Programın müziğe ve yardımlara dayalı olacağını söyleyen sanatçı, her hafta bir SMA’lı çocuğun kampanyasını bitirmek için çalışacağını söyledi.

Söz konusu paylaşım, sosyal medyada oldukça iyi geri dönüşler aldı. Pratiğe döküldüğünde de oldukça iyi sonuçlar vereceğine inandığımız televizyon programının yayın tarihi veya hangi kanalda yer alacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Fakat bunlar da zamanla ortaya çıkacaktır. Kanal ve program hakkındaki detaylar ortaya çıktıkça sizlere aktarıyor olacağız. SMA hastalığı hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek isterseniz, konuyu kapsamlı bir şekilde aktardığımız yazımıza göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.