DOLAR 32,2305
EURO 35,0827
ALTIN 2.501,71
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yeni watchOS 7 tanıtıldı! İşte özellikleri! Apple WWDC20 etkinliğinde yeni watchOS 7 sürümünü duyurdu. İşte yeni watchOS 7 özellikleri hakkında …

23.06.2020
A+
A-

Apple, yeni zeki saat işletim sistemi sürümünde birçok konuda yeni araştırmalar gerçekleştirmiş. Yeni uygulamalar ve uzun süredir beklenen özellikler, yeni güncelleme ile birliktek kullanıcılara ulaştırılacak. İlk olarak yeni saat kadranları ile başlamak gerekiyor.

Yeni saat kadranları

Apple, her güncellemede olduğu gibi watchOS 7 ile birlikte de yeni kadranlar getriyor. En büyük yeniliklerden biri de özelleştirme konusunda oluyor. Kadran paylaşma özelliği ile artık kullanıcılar, kendi özelleştirdikleri kadran tasarımlarını başkaları ile paylaşabilecekler.

Bu noktada sosyal medya üzerinden paylaşma seçeneği de olduğunu açıkça belirtmek gerekiyor. Kadrana eklenecek uygulama bölümleri için de yeni kısayol seçimleri eklenmiş durumda.

Nitekim yeni watchOS 7 özellikleri arasında ilk olarak, kadranlar kendini göstermiş oldu.

Haritalar’a bisiklet desteği

Apple, yeni güncelleme ile birlikte Haritalar uygulamasına bisiklet ile ulaşım seçeneği getiriyor. watchOS ile birlikte bisiklet ile harita üzerinen yol tarifi istenebilecek. Destekli modellerde de tarif, doğrudan saat üzerinden yapılabilecek.

Yeni Fitness uygulaması

Apple, yeni Fitness uygulamasını kullanıma sunuyor. Yeni başvuru formu kapsamında birçok öbür spor tanımlamasına ilave olarak, yeni dans seçeneği bulunuyor. Bundan Böyle Apple Watch, dağıtılmış spor dallarına ek olarak dans tanımlaması da yapabilecek.

watchOS 7 özellikleri kapsamında Aktivite uygulaması isim değiştirerek, Fitness uygulaması haline geliyor.

Yeni uyku takibi uygulaması

Apple’dan uzun süredir talep edilen uyku takibi özelliği, yeni kullanım ile muhtemel hale gelmiş durumda. Sadece uygu takibi değil, uyku planlama yapıldığına da uyarı çekiliyor. Uzun süreli kullanımlarda rutin oluşturma konusunda öne çıkacak yapıya sahip gibi görünüyor.

Nitekim uzun süredir beklenen uyku takibi, watchOS 7 özellikleri aralarında yer almaya başlamış oldu.

El yıkama takibi

watchOS 7 özellikleri aralarında en fazla uyarı çeken bir başka yenilik, pandemi dönemi için özel hazırlanmış gibi görünen el yıkama takibi oldu. Apple tarafından yapılan açıklamaya tarafından bundan böyle Apple Watch, el yıkandığını otomatik olarak algılayabilecek.

Sadece algılamakla kalmayıp, ne değin zaman daha el yıkamaya devam edilmesi gerektiğini saat üzerinde çıkan sayaç ile kullanıcıya gösteriyor olacak.

Bunların dışarıya Apple, yeni watchOS ile birlikte bir önceki sürümde kullanıma sunduğu ortam ses yüksekliği ölçümünü geliştiriyor. Yapılan açıklamaya kadar bundan böyle ortam ses ölçümü, kulaklık bildirimlerinde de bulunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.