DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yeni Volvo S60 artık dizel motor ile gelmeyecek!

16.05.2018
A+
A-
Hakan Samuelsson ve teknik ekibinin oluşturmuş olduğu Ölçeklenebilir Ürün Mimarisine (SPA) göre üretilen yeni Volvo S60, dört silindire sahip benzinli Drive-E motor ve iki hibrit güç aktarımının karışımı ile sunulacak.
T6 Twin Engine adına sahip motor 340 beygir gücü üretirken, T8 Twin Engine adlı motor 390 beygir gücüne kadar çıkabilecek. Her iki motorun da tork değeri 640 Nm olarak aktarılıyor. Daha önce pek çok kez kamujlajlı hali ile gözler önüne gelen araç, önümüzdeki yaz Güney Karolina’da tanıtılacak ve seri üretimine başlanacak.

Samuelsson’a göre dizel motorlar çevreyi kirletmesinin yanı sıra aynı zamanda çok maliyetli süreçlere sahip. Yeni emisyon standartları gereği yeni nesil dizel motorların üretim süreci maliyet olarak şirketleri zorlayacağa benziyor. Belki bu sayede otomobil firmaları elektrikli motorlara geçiş sürelerini kısaltabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.