DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yeni Macbook işlemcisi belli oldu!

07.09.2018
A+
A-

Fansız bilgisayarlara kapı aralayan Core M platformu kendisine en çok Apple’ın ultra ince ve hafif bilgisayarı MacBook 12’de yer buldu. Core M ilk çıktığı dönemde Apple’ın kendi ürettiği A9 gibi işlemcilerle benzer Geekbench puanları alması ve bazı throttling sorunları nedeniyle tepki topladı, ancak Intel seriyi devam ettirmekten vazgeçmedi ve serisinin en yeni üyesi Amber Lake’i tanıtmıştı.

Dell XPS 13 9365 – Amber Lake Core M İşlemcileri Kullanan İlk Cihaz

Zaman içerisinde performansı bir nebze toparlanan Core M platformu yine de içerik üretimi ve oyunculuk için yeterli değil. Ancak elbette kendisine yer bulduğu çok ince ve hafif cihazların kabiliyetleri günlük bilgisayar kullanımını karşılamanın ötesinde ultra mobilite ve uzun pil ömrü gibi avantajlarıyla Core M sektörde kendisine bir yer buldu. Belki de gelecekte Apple’ın A Serisi işlemcileri MacBook‘lara getirme planı işlerse, mobil Intel işlemciler gibi tutunamayabilecek olan Core M şu an Apple dışında Dell, Lenovo gibi üreticilerin cihazlarında da kendisine yer buluyor.

İşlemcinin Öne Çıkan Yanları

Halihazırda Amber Lake Core M işlemcileri ilk kullanan cihaz Dell XPS 13 9365 oldu. Amber Lake’in sahip olduğu Thunderbolt 3.0 desteği ile MacBook 12 gibi tek Type-C port kullanan cihazlar daha işlevsel olacak. Adı yenilenen grafik işlemcisi UDH Graphics 615 ise günlük bilgisayar kullanımının dışında bir yeteneğe sahip değil. Yeni işlemciler artan saat hızları nedeniyle 7. Nesil Core M‘e göre bir miktar daha performanslı olacak. Amber Lake işlemcileri kullanan cihazların 2018’in 3. Çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Intel Amber Lake Y Platfomunun Özellikleri

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.