DOLAR 32,1361
EURO 35,0867
ALTIN 2.473,07
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

USDC, Tether’i Geride Bırakıyor

Stablecoin USDC, Tether’i geride bırakarak kripto para piyasasında öne çıkıyor. USDC’nin güvenilirliği ve kullanım alanlarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

29.04.2024
A+
A-

Visa ve Allium Labs tarafından geliştirilen yeni bir ölçüme göre Circle’ın USDC stablecoini, işlemlerin kralı olarak Tether’in USDT’sini geride bıraktı. Bu beklenmedik değişim, altcoin projelerinden olan stablecoin piyasasında büyük bir gelişmeye işaret ediyor ve potansiyel olarak şeffaflık ve düzenleyici netlik konusunda artan bir tercihe işaret ediyor.

USDC İşlemleri Artıyor

USDC İşlemleri Artıyor

Yapay enflasyonu ve inorganik faaliyetleri filtreleyerek stablecoin kullanımının daha doğru bir resmini sağlamak için tasarlanan yeni ölçüm, USDC işlemlerinde önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Sadece geçen hafta USDC, USDT’nin 89 milyar dolarına karşılık 456 milyar dolarlık şaşırtıcı bir işlem gerçekleştirdi. Özellikle USDC, 2024’ün başından bu yana toplam stablecoin işlemlerinde %50’lik baskın bir paya sahip oldu.

Altcoin Tether’de Endişe Sürüyor

Ancak gelgitler dönüyor gibi görünüyor. Analistler, USDC’nin son zamanlardaki başarısının, yatırımcıların Tether’in rezervleriyle ilgili şeffaflık eksikliği nedeniyle artan endişelerinden kaynaklanabileceğini düşünüyor. Tether geçmişte şeffaf olmayan uygulamaları nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve USDT tokenlerinin arkasındaki gerçek değer hakkında soru işaretleri yaratmıştı.

USDT-USDC Değişiminin Anlamı

USDT-USDC Değişiminin Anlamı

Bu değişimin sonuçları geniş kapsamlıdır. Açık düzenleyici gözetim ve fayda odaklı stabilcoinlere yönelik artan bir tercihi ortaya koyuyor. Kripto işlemleri için güvenli bir liman varlığı arayan yatırımcılar, algılanan şeffaflığı ve Visa gibi yerleşik kurumlarla olan ilişkisi nedeniyle USDC’ye yöneliyor olabilir.

Tether’in Geleceği

Tether'in Geleceği

Bu gelişme Tether için hem zorluklar hem de fırsatlar sunuyor. Baskın stablecoin’in şeffaflık konusundaki endişeleri gidererek ve potansiyel olarak düzenleyici kurumlarla işbirliklerini keşfederek uyum sağlaması gerekecek. Stablecoin pazarının geleceği, oyuncuların güvenliğe, güvene ve gerçek dünya işlevselliğine öncelik vererek bu gelişen ortamda etkili bir şekilde gezinebilmesine bağlı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.