DOLAR 32,1849
EURO 35,0199
ALTIN 2.499,17
BIST 11.034,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Yeni iPhone işlemcisi: Apple A12 üretimi başladı!

23.05.2018
A+
A-

Şirkete yakın kaynaklar Apple A12’nin, şu anda kullanılmakta olan A11 Bionic işlemciye kıyasla yüzde 20 daha fazla performans ve yüzde 40 daha az güç tüketimi sunacağını belirtiyorlar. iPhone ve iPad modellerinin sunduğu yüksek performansı dikkate aldığımızda, A12’nin sınırlarını zorlamak kolay olmayacaktır.

İşlemci üretiminde kullanılan transistörlerin yoğunluğu nm cinsinden ifade ediliyor. Bu kapsamda 7 nm’ye geçiş ile çok daha yüksek performanslı ve bir o kadar düşük güç tüketimine sahip işlemcilerin üretimi mümkün hale geliyor.

Şu anda mobil cihazlar için en güçlü işlemciler olan; Apple A11 Bionic ve Qualcomm Snapdragon 845, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor.  TSMC’nin 7 nm üretime başlaması büyük bir avantaj, ancak rakibi oldukça güçlü.

Zira, çok daha gelişmiş teknolojilere sahip olduğu bilinen Samsung, 7 nm işlemci üretimine gelecek yıl başlıyor. Samsung geçmişte iPhone modelleri için işlemci üretti. Ancak, iPhone 6S ile ( Apple A9 ) üretime TSMC’de ortak oldu.

O günden bu yana Apple’ın en iyi işlemci üreticisi TSMC oldu.   Samsung’un önde olduğunun farkında olan Apple’ın, A13 işlemcisinde Samsung ile çalışacağı iddia ediliyor. Ancak, A12’yi üretme avantajı ile TSMC’nin, kasasını oldukça iyi bir şekilde dolduracağını şimdiden söylemek yanlış olmayacaktır.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.