DOLAR 32,3450
EURO 34,8212
ALTIN 2.376,85
BIST 10.256,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yeni iPad Pro ve Yeni MacBook Air özellikleri – Video

31.10.2018
A+
A-

Apple’ın son yıllardaki en büyük değişikliklerine sahip olan 3 modelin de hem tasarımları hem de teknik özelliklerinde ciddi iyileştirmeler söz konusu. Özellikle MacBook Air ve Mac Mini, önceki modelleriyle arasına ciddi bir set çekmeyi başarıyor.  Yeni iPad Pro artık Touch ID yerine Face ID ile geliyorken, yeni MacBook Air, retina ekran ve Touch ID desteğiyle geliyor. Ayrıca tasarımları da değişiyor.

Dilerseniz 3 yeni ürünün bizlere sunduğu yenilikleri aşağıdaki videomuzdan izleyebilir, ayrıca yazımızın devamında da yeni özellikleri okuyabilirsiniz. İyi seyirler…

Yeni iPad Pro özellikleri

Apple, iPad Pro’nun da tasarımında radikal bir değişiklik yapıyor. TouchID yani parmak izi okuyucusu ve Home butonu artık yeni iPad Pro’da yok. iPhone X ve sonrası modellerdeki gibi artık iPad’de de Face ID dönemi başlıyor.

Yeni iPad Pro özellikleri ve fiyatı

Apple’ın New York’ta düzenlediği 30 Ekim etkinliğinde tanıtılan modellerden biri yeni iPad Pro oldu. Apple’ın resmi lansmanı ile yeni iPad Pro tanıtıldı.

iPhone XR modelinde olduğu Liquid Retina teknolojisine sahip olan iPad Pro, bugüne kadar yapılmış olan en gelişmiş ekran deneyimi sunacak. Tasarımdaki en önemli gelişmelerden biri de, kalınlık noktasında karşımıza çıkıyor. iPad Pro, sadece 5.8 mm kalınlığa sahip.

Face ID ile donatılan iPad Pro modelinde Apple’ın 7 nm üretim mimarisinde üretilen A12 Bionic işlemcisinin X sürümü olan A12X Bionic yer alıyor.

8 çekirdekli CPU ve 7 çekirdekli GPU ile üretilen A12X Bionic işlemcisi, 10 milyar transistör ile geliyor. Bu işlemcide yer alan grafik birimi ise ilk iPad modelindeki GPU’ya göre 1000 kat daha yüksek performansa sahip. Sunumda, oyun deneyiminin Xbox One S seviyesinde olacağı da iddia ediliyor.

A12X Bionic’te yer alan işlemci ise 4 tane performans ve 4 tane enerji verimliliği odaklı çekirdekten oluşuyor. Neural Engine ile yapay zeka desteği de sunuyor.Depolama noktasında ise 1 TB’a kadar kapasite seçeneklerini göreceğiz.

Apple, yeni iPad Pro modelinde USB Type-C girişine yer veriyor. Gün boyu pil ömrü sunabilecek olan iPad Pro,USB Type-C girişi üzerinden iPhone’ları da şarj edebilecek.

Gigabit seviyesinde LTE desteği, Bluetooth 5.0, eSIM desteği, dört hoparlör, woofer ve tweeter gibi ses deneyimini artıracak donanımlar da iPad Pro’nun önemli özelliklerinin başında geliyor.

Apple’ın tanıtımını yaptığı iPad Pro modelinin fiyatı da resmi olarak açıklandı. 64 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasiteli 11 inç boyutlu iPad Pro modelleri 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

12.9 inç boyutlu iPad Pro modellerinde de 64 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasiteli modeller yer alacak.

11 inç iPad Pro başlangıç fiyatı 5,899 TL olarak belirlenirken, 12.9 inçlik modelin fiyatı 7,399 TL olarak belirlendi.

Yeni MacBook Air Özellikleri

Yeni MacBook Air, pek çok özelliğiyle beraber Air ailesinin en büyük değişimiyle geliyor.

13.3 inçlik eski 1440 x 900 piksellik ekranın yerini artık retina ekran alıyor. Yine 13.3 inç büyüklüğündeki retina ekran 2560 x 1600 piksel çözünürlük bizlere sunuyor. İnç başına düşen piksel oranı ise 227. Önceki nesle göre renk desteği ise yüzde 48 artırılmış. Ekran camı kasanın kenarlarına kadar uzandığı için çerçevesi şimdi yüzde 50 daha ince.

Retina ekranlı yeni MacBook Air özellikleri ve fiyatı!

Apple’ın New York’ta düzenlediği 30 Ekim etkinliğinde tanıtılan ilk model, Retina ekranlı MacBook Air oldu. Apple’ın resmi lansmanı ile yeni MacBook Air tanıtıldı.

Önceki Air tasarımına göre artık ekran çerçevesi siyah olan yeni MacBook Air’in çerçeveleri de daraltılıyor. Eski Air ile aynı ekran büyüklüğünde olan Yeni Air, çerçeve ve kasada yapılan optimizasyonlarla beraber yüzde 17 daha ufak.

15.6 mm kalınlığıyla beraber yeni MacBook Air, önceki modele göre yüzde 10 daha ince.

MacBook Air’in kelebek tipi mekanizmayla tasarlanan yeni nesil klavyesi geleneksel makas tipi mekanizmaya göre dört kat daha stabil tuşlara sahip. Üstelik daha rahat ve kullanıcı dostu bir yazma deneyimi sunuyor. Ortam ışığı sensörlü ve her biri LED arkadan aydınlatmalı tuşlar loş ışıkta yazmanızı kolaylaştırıyor.

Force Touch trackpad sayesinde, baskı miktarındaki küçük değişiklikler aracılığıyla Mac’inizle çok farklı biçimlerde etkileşime girebiliyorsunuz. Trackpad’de hangi noktaya tıklarsanız tıklayın aynı tepkiyi alıyor ve kusursuz bir kontrole sahip oluyorsunuz. Üstelik kıstırma ve yakınlaştırma gibi Multi‑Touch hareketleri için de daha fazla alanınız var. Parmaklarınız şimdi çok rahat edecek.

Yeni MacBook Air, T2 güvenlik çipi ile beraber Touch ID desteğine sahip. Touch ID ile beraber, şifreleme ve güvenlik hard disk seviyesinde yapılabiliyor. Yani bilgilerinize sizden başkasının erişmesi oldukça zor. Ayrıca Hey Siri komutu da bu çip üzerinden sesinizi algılayıp, Siri’yi çalıştırıyor. Yeni parmak izi okuyucusu, klavyedeki güç butonuna entegre ediliyor.

2 tane Thunderbolt destekli USB Type C bağlantısıyla beraber gelen yeni MacBook Air, bu iki bağlantı üzerinden şarj dahil olmak üzere, görüntü aktarımı ve harici grafik kartı gibi tüm destekleri sunuyor. Önceki jenerasyonda bulunan Magsafe, SD kart okuyucu ve A tipi USB bağlantısı yeni modelde bulunmuyor.

Yeni modelde 3.5mm’lik Jack bulunuyorken ayrıca gürültü engelleyicili 3 mikrofon ile beraber sesi daha da kaliteli algılayacak.

Yeni MacBook Air, yalnızca 1,25 kg hafifliğinde olmasına rağmen büyük bir güce sahip.

Intel’in sekizinci nesil çift çekirdekli Core i5 işlemcisinden gücünü alan yeni MacBook Air, 1.6 GHz hızında çalışıyor. Hızını TurboBoost ile 3.6 GHz’e kadar çıkartabiliyor. Intel UHD Graphics 617 dahili grafik birimi de, cihazın grafik işlemlerini üstleniyor.

8 GB 2133 MHz hızında çalışan LPDRR3 RAM ile gelen yeni MacBook Air, 16 GB’a kadar RAM’i artırma imkanı sunuyor.

Giriş modelinde 128 GB PCI Express tabanlı SSD ile gelen ürün 256, 512 ve 1.5 TB SSD seçeneklerine de sahip.

Altın, Gümüş ve Uzay Grisi renk seçeneklerine sahip olan MacBook Air’ın başlangıç fiyatı ise 9.199,00 TL

16 GB RAM opsiyonu 1600 TL, 256 GB SSD opsiyonunu da 1600 TL’ye satın alabiliyorsunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.