DOLAR 32,1689
EURO 34,9049
ALTIN 2.501,10
BIST 10.936,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Yeni cins naklen yayın uygulaması: Facebook Venue Birçok kullanıcı corona virüsü nedeniyle canlı yayınlara eskisinden daha pozitif alaka göstermeye başladı…

01.06.2020
A+
A-

Kullanıcıların canlı yayınlarda analistler, gazeteciler ya da yetkililer ile etkileşime girmesini hedefleyen yeni uygulama, yapılan yorumları tekrar inceleyebilmek için kaydırma ya da arama yapmayı erteleme imkanı sağlayacak.

İlk olarak NASCAR adı bahşedilen yarışlar ile karşımıza çıkacak olan uygulama, bilirkişi kişiler ile kullanıcıların daha fazla etkileşim içerisinde olmasını hedefliyor. Bu sayede rakibi Twitter’ın önüne geçmeyi planlayan Facebook, eski popülerliğini kazanmayı amaçlıyor.

Canlı yayınlarda kullanıcılara anket, soru gibi imkanlar sağlayacak olan uygulama kullanıcıların etkinliklere daha pozitif dahil olabilmesine olanak tanıyacak. Facebook yetkilileri, “Günümüzde canlı yayınlar her ne kadar anlık olarak aktarılsa da kullanıcıların tam anlamıyla katılım sağlamasına olanak tanımıyor. naklen yayın izleyicileri çoğunlukla diğer izleyiciler ve uzmanlarla etkileşime girmek istiyor. Bu sebepten dolayı yeni cins canlı yayın uygulamamızı geliştirdik” dedi.

Yapılan araştırmalara tarafından insanların yüzde 94’ü televizyon izlerken zeki telefonlarını da kullanıyor. Facebook Venue, izleyicilerin dikkatini çekebilmek namına uzman yorumcular An(Moment) özelliğini kullanarak kullanıcıların emin bir bölüme odaklanmasını sağlayacak.

Şimdilik sadece ABD’de yayınlanan uygulamanın ülkemizde ne vakit indirilebilir olacağı henüz bilinmiyor.

Using Facebook’s NPE app Venue right now and it’s…
Well it’s an app.
The in feed chat is really weird. pic.twitter.com/Lv9h69QZZn

— Jeff Higgins – Back At The ? (@ItsJeffHiggins) May 31, 2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.