DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yeni BMW 3 Serisi’ni test ettik

11.10.2019
A+
A-

2019 BMW 3 Serisi test sürüşü ile birlikte yeni nesil 3 Serisi’nin sürüş dinamiklerine yakından baktık. Aynı zamanda Borusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik’e yeni model ile ilgili merak edilenleri sorduk.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri test sürüşü videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

2019 BMW 3 Serisi özellikleri

Tasarımında daha agresif çizgilerin olduğu yeni nesil 3 Serisi’nde LED farlar ve LED stop lambaları standart olarak sunuluyor. Opsiyon listesinde ise 530 metre menzile sahip Adaptif BMW Laserlight Sistemi bulunuyor. Otomobilin farlarına baktığımızda, yeni tasarımın eskiye göre otomobil daha geniş gösterdiğini söyleyebiliriz. Yeni 3 Serisi artık daha uzun bir dingil mesafesi ile geliyor. Bu yandan bakınca farkedilebiliyor.

Üç farklı donanım seviyesi ile satışa çıkan otomobil giriş seviyesinde First Edition donanım paketi bulunuyor. Ayrıca Sport Line, Luxury Line ve M Sport donanım paketleri de otomobilde bulunuyor.

Otomobilin kabinine baktığımızda karşımıza 5.7 inçlik dijital gösterge paneli ve 8.8 inçlik bilgi-eğlence ekranı çıkıyor. Ayrıca, opsiyon listesinde de 12.3 inçlik dijital gösterge paneli alternatifi mevcut. BMW’nin yeni işletim sistemi ile orta konsoldaki ekran dokunarak, iDrive kumandasıyla ya da opsiyonel olarak alınabilen Harekete Duyarlı Komut Sistemi ile de uzaktan kontrol edilebiliyor. Klima kontrollerinin de elden geçirildiği otomobilde direksiyon simidi ve koltuk tasarımında da yenilikler bulunuyor.

Otomobil, 480 litrelik bagaj hacmine sahip.

Moto tarafına baktığımızda ise otomobilin ülkemide yalnızca 320i Sedan olarak çıktığını görüyoruz. 1.6 litrelik motoru 170 beygir güç ve 250 Nm tork üreten bu motor, otomobilin 0’dan 100 kilometre hıza 7.7 saniyede çıkmasını sağlıyor. Otomobil 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

Motor yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Manuel alternatif ise bulunmuyor.

Güvenlik tarafına baktığımızda Fren Fonksiyonlu Kaza ve Yaya Algılama sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi’nin standart olarak geldiğini görüyoruz. Opsiyon tarafında ise Profesyonel Sürüş Asistanı kapsamında Stop & Go özelliğine sahip Aktif Hız Sabitleme Sistemi, Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Şerit Değişim Uyarı Sistemi, Yan Çarpışma Koruması, Çapraz Trafik Uyarısı sistemleri yer alıyor. Son olarak, BMW Head-up Display sisteminin de opsiyon olarak sunulduğunu belirtelim.

2019 BMW 3 Serisi fiyatı

320i Sedan ülkemizde 337 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. 2019 BMW 3 Serisi fiyatı donanım seçeneklerine göre daha yükseğe çıkıyor.  First Edition Sport Line donanım paketinde 337 bin 900 TL’ye satın alınabilen BMW 320i Sedan, First Edition Luxury Line donanım paketinde 365 bin 600 TL’lik fiyat etiketine sahip. First Edition M Sport donanım paketinde yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı 372 bin 600 TL’ye çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.