DOLAR 32,5870
EURO 35,0160
ALTIN 2.457,67
BIST 9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Yeni App Store tasarımı Apple’a yaradı!

21.04.2018
A+
A-

Sensor Tower yeni sunduğu rapor ile App Store ile ilgili önemli bir artışı duyurdu. Buna göre platformda Günün Uygulaması ve Günün Oyunu gibi şekillerde öne çıkartılan uygulamaların indirmelerinde yüzde 800 artış gözleniyor. Araştırmanın iOS 11 güncellemesinin geldiği Eylül 2017 tarihinden günümüze kadarki dönemi kapsadığını da belirtelim. Süreç içerisinde Günün Oyunu olarak paylaşılan oyun uygulamalarının takip eden hafta içerisinde bir önceki haftaya kıyasla yüzde 802 daha fazla ilgi gördüğünün altı çiziliyor. App Store Hikayeleri veya Uygulama Listeleri içerisinde gösterilen uygulamalar ise ortalama yüzde 222 ila 240 daha fazla indiriliyor.

Öte yandan, Apple tarafından öne çıkartılan yayıncıların büyük geliştiriciler veya büyük yayıncılar olmasına da dikkat çekiliyor. Indie geliştiriciler ise geri planda kalıyor. Neyse ki bu durumun gelecekte değişeceği ifade ediliyor. Yeni App Store tasarımına geçildiğinden beri 15 öne çıkartılan yayıncıdan 13’ünün ABD’li iPhone kullanıcıları tarafından yapılan indirmelerle en az 1 milyon rakamına ulaştığı görülüyor. Kısacası, uygulamalar yeni çıktığında veya güncelleme aldığında, kullanıcıların dikkatinin çekilmesi konusunda Apple başarılı bir iş çıkartıyor.

:: App Store tasarımının yeni halinden memnun musunuz? Öne çıkartılan uygulamaları indiriyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.