DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yeni Akit yazarı kafayı tayta taktı!

04.10.2019
A+
A-

Yeni Akit gazetesi yazarı Ahmet Gülümseyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Festivali’ni tanıttığı bugünkü yazısında kadın sporcuların mayo, erkek sporcuların da tayt giymesini eleştirdi ve “Var mı bizim geçmişimizde?” dedi.

Gülümseyen’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“‘Sözün bittiği yerdeyiz’ dersek yeridir. Her şey ayan beyan ortadayken, gerçekleri inkâr değil kabul etmek durumundayız. Sahi, nedir bu gelenek ve gerçek! Sormakta yarar görüyorum; ‘Var mı bizim geçmişimizde kadını yarıştırmak veya güreştirmek?’ Kadına mayo, erkeğe tayt giydirmek. Olmadı devşirme adı altında, dövmeli sporcuyu piste çıkıp yarıştırmak. En anlamlı şampiyonluğun ‘doymak bilmeyen nefsi yenmek’ düsturunu unutma veya görmemezlikten gelip, dünya hevesi için dini inanç ve tarihi gelenekleri hiçe saymak da neyin nesi oluyor!

Anlamak istesek bile, işimize/menfaatimize gelmediğine, her defasında sağır ve kör olmak niye? Tüm bu gerçekler ışığında, tarihsel sürecin spor faaliyetleri adı altında, gerçekleştirme sıklığı yılda bir kez dahi olsa, Etnospor’un bu faaliyetini önemsememek imkânsız. Çünkü spor tarihimizden kopmamak için, sporun benzer organizasyonun sürdürülme gerekliliği var…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.