DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

CHP’den 5 ivedi adım önerisi

08.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine tarafından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ülkelerin salgında insanlarını korumak ve ekonomilerini düzeltmek için adımlar attığını söyledi.

Tekin “Idareli önlemler beceriksiz. Corona virüsü öncesinde ekonomi gemisi zaten kayalıklara sürükleniyordu, şu an aysberge çarpmış durumdayız. Bir şeyler yapılmalı” dedi.

Gürsel Tekin hükümetin acil olarak 5 adım atması gerektiğini açıklama etti ve önerilerini sıraladı:

1- Ayda 2 bin lira destek: Türkiye’deki 23 milyon haneye 2 ay her tarafında her ay 2 bin TL takviye verilmeli. Bu yardım paketinin toplam maliyeti takriben 96 milyar TL. Türkiye gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 2’si dek.

2- Esnafa destek kredisi: Yapılması gereken esnafa 6 ay ertelemeli, faizsiz, komisyonsuz kredi desteği. Kredinin faiz yükümlülüğünü de halk ile hükümet aralarında yapılacak bir anlaşma çerçevesinde bir düzenleme gerçekleştirmek gerekiyor.

3- Çiftçilere borç yapılandırması: Çiftçilerimiz gizli bir nefes almalı. Çiftçilerin borcu tekrar yapılandırılmalı ve bütün borçlar 1 sene süreyle pasif ertelenmeli.

4- Sektörlere can suyu kredisi: Turizm sektörü ilk olarak edinmek üzere, organizasyon, eğlence, konaklama, lokantacılık sektörleri büyük zarar aldı. Bu sektörlerde sicil affı getirilmeli, gereksinim duydukları kredilere ulaşmaları sağlanmalı.

5- Aile Sigortası getirilmeli: İşsizler, yoksullar, minimum ücretin bile aşağıda geçinenler için kalıcı olarak aile sigortası getirilmeli ve tüm vatandaşlar kesin bir güvence altına acilen alınmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.