DOLAR 32,5362
EURO 34,9531
ALTIN 2.456,46
BIST 9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yeni adli yıl törenle başlıyor

02.09.2019
A+
A-

Yeni adli yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün düzenlenecek törenle başlıyor. Darbe davalarının da olduğu yargılamalara, bugünden itibaren devam edilecek.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENECEK

Yeni yargı yılı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devlet erkanının katılacağı açılış töreni başlayacak. Barolar arasında katılım tartışmalarına neden olan adli yıl açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz” diyerek katılım kararı almıştı. Törende Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun bir konuşma yapması bekleniyor.

20 Temmuz’da başlayan adli tatil boyunca adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi. Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtay’da da bu süreçte nöbetçi heyetler görev yaptı.

FETÖ DAVALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Bugünden itibaren, başlayacak yeni yargı yılı ile davalar kaldığı yerden devam edilecek. Onlardan biri FETÖ darbe girişimi davaları. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonlarda görülen duruşmalar arasında olan Akıncı Üssü davasının adli tatil sonraki celsesi, 3 Eylül’de yapılacak. 475 sanıklı davada Cumhuriyet savcısının mütalaasına karşı savunmalar sürüyor. 521 sanıklı muhafız alayı TRT’ye baskın davası da 9 Eylül’de görülecek.

289 DARBE DAVASINDAN 265’İ KARARA BAĞLANDI

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, görülen 289 darbe davasından 265’i karara bağlandı. Sona eren davalarda 2 bin 260’ı ömür boyu olmak üzere, 3 bin 664 sanık hakkında mahkumiyete hükmedildi. Davalarda, 2 bin 609 sanığın da beraatine karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.