DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yazın giyebileceğiniz en iyi ve en kötü renkler

10.09.2021
A+
A-

Yazın bu renkleri giymeyin

Yazın bu renkleri giymeyin!

Siyah: Yazın, özellikle güneşin tepede olduğu saatlerde, kaçınmanız gereken renklerin başında siyah geliyor. Siyah giysiler güneş ışınlarını beyaz giysilerden daha fazla çeker. Bu da terlemenize, halsiz ve uyuşuk hissetmenize, hatta sıcak çarpmasına neden olabilir.

Gri: Gri terleten ve güneşi çeken bir renk değildir ancak ter lekelerinin ıslak görünümü sebebiyle yazın şık bir görünüm için dost sayılmaz. Bu hem açık hem de koyu griler için geçerlidir.

Koyu yeşil, kahverengi ve mor: Estetik olarak tüm bu renkler daha soğuk aylar için uygundur. Sonbahar ve kış aylarında daha iyi görünürler. Yaz aylarında bu koyu tonlardan uzak durarak açık renk nötrleri, canlı renkleri ve pastelleri tercih edin.

Yaz ayları için en iyi renkler

Yaz ayları için en iyi renkler

Beyaz: Ter lekeleri çok belirgin değildir ve sizi güneş ışınları amansızca döverken olabildiğince serin tutar. Ayrıca beyaz her zaman, yaz için çok canlı ve taze bir görünüm sağlar.

Pasteller: Cilt tonunuz için doğru pastelleri seçmek, sıcak havalarda sizi aşırı sıcaklatmadan bir renk patlaması yaratabilir. Hafiftir ve renklerle denemeler yapmak isteyenler için bunaltıcı olmayan bir şekilde kolay kombinlenebilir.

Benzersiz bir orta yol olarak mavi: Renkli giyinmeyi seviyorsanız iyi miktarda UV koruması sağlayan maviyi düşünün. Cilt Kanseri Vakfı, konu cilt koruması olduğunda kot kumaşına yüksek puan vermiştir. Mavi kot, her mevsim giyilebilen ve farklı kalınlıklarda üretilen bir kumaş olarak yaz için iyi bir tercihtir.

Buz küpü testi

Buz küpü testi

Koyu renkli ve açık renkli iki farklı giysinin üzerine bir buz küpü koyun. Buzun koyu renkli bez üzerinde daha hızlı eridiğini hemen fark edeceksiniz.

Yazlık kıyafetlerde ne tür dokuma ve kumaşlar tercih edilmeli

Yazlık kıyafetlerde ne tür dokuma ve kumaşlar tercih edilmeli?

Pamuk, keten, okaliptüs ve bambu gibi kumaşlardan yapılmış hafif ve bol silüetler, vücudunuzun üzerinden ve çevresinden daha fazla havanın geçmesine izin verdiği için sizi daha serin tutacaktır. Spandeks gibi liflerden ve polyester gibi nefes almayan diğer kumaşlardan yapılmış dar giysilerden uzak durun.

Şapka takın

Şapka takın!

Geniş kenarlı bir şapka takmak, Hollywood cazibesi katarken SPF ürünlerinizin yanı sıra cilt korumasını ikiye katlamanın mükemmel bir yoludur. Bu aksesuarlar kıyafetinizi daha da şık hale getirirken başınızı ve yüzünüzü güneşten korumaya yardımcı olabilir.

Psikolojik gerçekler

Psikolojik gerçekler

Beyazın, genellikle soğukluk, temizlik ve hafiflikle ilişkilendirildiği için arzu edilen bir psikolojik etki yarattığını biliyor muydunuz? Nemli bir günde siyah renge bakmak bile psikolojik olarak sizi terletebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.