DOLAR 32,2778
EURO 35,0121
ALTIN 2.475,78
BIST 10.539,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yazılımcı gözünden 1 milyon yazılımcı projesi! Bu videomuzda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortaya çıkardığı 1 milyon yazılımcı projesi hakkında görüşlerimizi…

23.08.2020
A+
A-

Bu projeye baktığımız zaman Türkiye’nin hedef olarak 1 milyon yazılımcı geliştirmek istediğini görebiliyoruz. Bilgi Teknolojileri tarafında ilerlemek ve kariyer yapmak isteyenlerin şüphesiz başvuracağı bu projeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı yürütüyor.

Online olarak eğitim sunan bu proje ile birlikte bilgisayar programlama, siber güvenlik veri tabanı, blockchain ve oyun programlama gibi çeşitli alanda dersleri bulabilmek mümkün. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Bu projeye başvuru nasıl yapılır? 

BTK Akedemi üzerinden gerçekleşen eğitimlere Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde oluşturulan sayfadan – https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ – başvuru yapılabiliyor.

Son zamanlarda fazlasıyla talep gören 1 milyon yazılımcı projesine 30 Nisan itibariyle 451045 kişi başvurdu. 334793 aktif kullanıcının olduğu ve 139290 kişinin sisteme öz geçmişini yüklediği açıklandı.

Bu proje kapsamında eğitim alacak kişiler aşağıda yer alan farklı onlarca alandan birinde iş bulabilecek. Farklı amaçlara hitap eden bu iş alanları iş bulma konusunda da hem iş verenleri hemde yazılımcıları rahatlatacaktır.

İş Analisti Network Uzmanı Sistem uzmanı Sistem analisti Veri analisti Proje yöneticisi Raporlama Uzmanı Sızma Uzmanı Siber Güvenlik Uzmanı Veritabanı yöneticisi Web Tasarım Uzmanı Yazılım Geliştirme

Genel olarak bakmak gerekirse Türkiye’de yazılımcı olmak isteyen kişiler yada hobi olarak bu işi yapmak isteyenler için bu proje oldukça önemli. Türkiye’de ve dünyada popüler olan ve güzel kazançlar elde eden yazılımcılar artık daha da önemli hale gelecek.

Yazılım geliştiren sayısı artacağı için kalitede bir düşüş kesinlikle yaşanacaktır. Eğer sizde yazılım alanında ilerlemek ve bir yazılım geliştirici olmak istiyorsanız kendinizi projeleriniz ile  öne çıkarmanız da kesinlikle fayda var. Siz 1 milyon yazılımcı projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.