DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Yaz Aylarında Terlemeye Son

26.06.2020
A+
A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte terleme problemi yaşayan halk oldukça hoşnut. Avuç içleri, koltuk altı bölgelerinde terlemeleri fazla olan ahali sosyal hayatlarında ya özel hayatlarında oldukça sıkıntı yaşıyor. Ama bu fazla terlemeye tedbir edinmek için kullanılan deodorantlar da işe yaramayabilir.

BOTOKS TERLEMEYİ ENGELLİYOR

Fazla terleme problemlerini önlemek için son zamanlarda botoks işlemleri uygulanmaya başladı. Bu işlemler sızı vermeden kişinin terleme problemini önlüyor. KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, “20 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan koltuk altı botoks işlemi, uygulanan kişide herhangi bir acı ve sancı oluşturmamaktadır. Birey, operasyon sonrasında rutin yaşamına sorunsuz bir şekilde devam edebilir. Bu uygulamayı yaptıran kişiler, sosyal hayatta daha etkin ve özgüvenli olabilirler. Kişilerin bu işlemi yaz mevsiminin başında uygulatmaları, uzun yaz mevsiminin sıcacık geçirmelerini sağlayacaktır. İşlemi yaptıran hasta, 1 hafta 10 gün kadar daha sonra denetleme edilir ve terleme durumu analizi yapılır. Terleme sorunu ortadan kalkmışsa sorun yoktur lakin terleme devam ediyorsa (ancak bu nadir görülen bir durumdur) ek doz uygulanır ve problem çözüme kavuşturulmuş olur.” Açıklamasında bulundu.

BOTOKSUN ZARARI DEĞIL

Terleyen şahısların bu botoks hakkında zararlı olup olmadığını da soran insanların çok olduğunu ifade eden Sezen, “Terleme botoksunu uygulatmak isteyen bir takım kişiler, ‘koltuk altıma bu botoksu uygulatırsam acaba var olan ter vücudumun başka bir bölgesinden mi dışarı atılır?’ gibi endişeler yaşamaktadır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Tatbik yapılan bölgelerde var olan ter sorunu ortadan kalkar ve vücudun başka bir bölgesinde oluşmaz.” dedi.

BOTOKSUN ETKİSİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Botoks yaptıracak kişiler belirlenmiş uzmanına yaptırmaları gereklidir. Bu sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Uzman doktora başvurulması gerektiğinin altını çizen Sezen, “Bu tip uygulamaları yapan, uzman olmayan ve deneyimsiz olan fazla fazla kişi var. Bu koşul halk için büyük bir tehlikedir ve beğenilmeyen sonuçlara yol açabilir. bu nedenle kişiler terleme botoksu yaptıracakları kişiyi araştırarak seçmeliler. Uygulamayı yapacak olan doktor konu hakkında tecrübeli ve uzman olmalıdır. Bunun yanına uygulanacak botoks maddesi de kaliteli olmalıdır. Bu işlemin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle 4-5 ay değin sürmektedir.” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Yüz Terlemesini Engelleyen Muhteşem Salatalık Kürü

Yüz Terlemesini Engelleyen Müthiş Salatalık Kürü

El ve Ayaklardaki Terlemeye Dikkat!

El ve Ayaklardaki Terlemeye Uyarı!

Gece Terlemelerine Dikkat

Gece Terlemelerine Uyarı

Aşırı Terleme Nedir ve Tedavisi Nasıldır?

Fazla Terleme Nedir ve Tedavisi Nasıldır?

İLİşKİLİ GALERİLER Uykuda Terlemenin Nedenleri

Uykuda Terlemenin Nedenleri

Aşırı Terlemeye Neden Olan 5 Hastalık

Aşırı Terlemeye Niçin Olan 5 Hastalık

El Terlemesini Bitiren Yöntemler

El Terlemesini Tüketen Yöntemler

Ani Terleme Panik Atak Belirtisi midir?

Ani Terleme Panik Saldırı Belirtisi midir?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.