DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘Yatırım Gurusu’ Türkiye’de o şirketlere yatırım yapacak

27.11.2019
A+
A-

Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak tanınan Mobius Capital Partners kurucusu Mark Mobius Bloomberg HT’de Ceren Dilekçi’nin sorularını cevapladı.

Mobius 2020 yılı için oldukça iyimser olduğunu belirterek, Türkiye’de birçok problemin önümüzdeki yıl ortadan kalkacağını söyledi. 

Mobius’un konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

“2020 yılı için iyimserim”

“Ben 2020 yılı için oldukça iyimserim. Bunun sebebi şuan ABD-Çin ticaret savaşında ilerleme kaydedildiğini düşünüyoruz.  Çoğu Çin şirketi imalatlarını gerçekleştirmek için farklı alanlara doğru gidiyor. Problemlerin çoğunun bu yıl çözüldüğünü düşünüyorum.  İyimser olmamın sebebi ABD piyasasının oldukça güçlü olması ve ABD dünyada en büyük ekonomi Çin de onu yakalamaya çalışıyor”

Uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceği belirten Mobius, “ Elbette yol boyunca düzeltmeler de gerçekleşecektir. Ben uzun vadede düşündüğüm zaman altın fiyatlarının artacağı görüşündeyim” dedi.

“Türkiye toparlanıyor”

Gelişen piyasalarda çok mükemmel fırsatlar olduğunu söyleyen Mobius,  “ Çin ticaret savaşına rağmen hala iyi bir performans sergiliyor. Hindistan ortaya çıkıyor. Türkiye toparlanıyor.  Latin Amerika’da Brezilya çok iyi bir şekilde ilerlendiğini söyleyebilirim. Rusya dünyanın en iyi performans gösteren piyasalarından birisi ve Doğu Asya’da çok iyi fırsat sunuyor” dedi.

Türkiye’nin sermaye akımlarındaki payının diğer gelişen ülkelere göre farklılaşmasına ise Mobius, “Bu geçici bir şey ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı kafalarını karıştırıyor ve  insanlar nereye gideceğini bilemiyor. Bu yüzden akışlarda biraz değişiklik oluyor. Düşük faiz oranlarını düşündüğümüz zaman insanlar gelişmiş ülkelerde daha yüksek faiz arayışı içine giriyorlar ve daha fazla paranın da özel hisselere ve sahip getirilere giriş yaptığını görebiliriz” dedi.

“Türkiye’de bazı şirketlere yatırım yapmayı düşünüyoruz”

Türkiye’de birkaç şirkete yatırım yapmak için baktıklarını paylaşan Mobius, “Teknoloji ile ilgili yazılım şirketlerinden bahsedebiliriz. Teknoloji alanında genişlemek istiyoruz” diye ekledi.

Mobius son olarak, “Türkiye’nin bu yıl deneyimlediği çoğu problemin önümüzdeki yıl ortadan kalacağını görebiliriz. Para biriminde toparlanma olduğunu görüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.