DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yarı Çıplak Baklavacının Videosu Sosyal Medyada Tepki Çekti: Firmadan “Biz Yanlış Gördük Herhalde” Dedirten Savunma

12.11.2021
A+
A-

Daha önce sosyal medyaya gıda sektöründe skandal yaratan pek çok görüntü yansımıştı. Süt banyosu, fındıkta yüzme ve dönerle dans gibi güncel örneklerini gördüğümüz bu görüntüler arasına geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Adıyaman’da çekilen ve sosyal medyada fazlasıyla tepki toplayan görüntüler, bir baklavacının yarı çıplak bir şekilde baklava ürettiğini gösteriyordu.

Fakat görüntülerde tek tepki çeken şey tişörtsüz ve eldivensiz bir şekilde baklava hazırlayan kişi değildi. Baklavacının yanındaki diğer çalışanlar da bone, eldiven ve maske takmıyorlardı. Bununla birlikte tişörtsüz kişi, yufkaları tepsiye sermeden önce de elini ağzına götürerek parmaklarını ıslatıyor ve yufkaları böyle seriyordu.

İmalathaneden gelen o görüntü:

Firmadan açıklama yapıldı:

yarı çıplak baklavacı

Hijyen kurallarının tamamen ortadan kaldırıldığı çalışma ortamındaki görüntüler üzerine inceleme başlatıldığı duyuruldu. Gelen görüntülerde adı geçen firma da görüntüler hakkında açıklama yaptı. Firma, paylaştığı açıklamada dolaşımda olan videonun yaklaşık 3-4 yıl önce çekildiğini ve yapılan haberlerin işletmelerinin çalışma koşullarıyla hiçbir alakası olmadığını belirtti. Bununla birlikte bu konuda Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.