DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Yapay akıl destekli EBA Muavin erişime açıldı Uzakta eğitimin adresi EBA’da yeni bir hizmet açıklandı. Türk mühendislerin geliştirdiği suni zeka…

03.05.2020
A+
A-

Dünyada bildiri edilen Corona virüs pandemisinin Türk eğitim sistemine olan etkisinin sonucu olarak yaklaşık bir aydır 1. derslik ile 12. sınıf öğrencileri dahil almak üzere bütün öğrencilerin eğitimi evden sürdürülmeye başlanmıştı.

EBA sistemi altyapısı ile sürdürülen dersler, internetten ya da EBA TV kanalından peşine düşüp takip edilebiliyor. Öğenci ve velilerin sorduğu soruları anlık olarak suni zekasıyla yanıtlayabilecek EBA Tezgâhtar, erişime açıldı. EBA Muavin, MEB uzmanları göre belirlenen 10 belli başlı başlık içerisinden en fazla sorulan yüze yakın soruya anlık olarak yanıt verebiliyor.

Şifre yenileme, şifre alma, imtihan durumu, ders programı öğrenme, öğretmenlerle iletişime geçme gibi geniş konulardaki soruların yanıtlarını oluşturulan veri tabanından bularak yanıtlayabilen yeni tatbik, doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerini de etkin bir şekilde kullanıyor.

Peki öğrenci ve veliler EBA Muavin’a nasıl ulaşır?

eğitim bilişim ağı eba asistan

EBA devlete ait internet sitesine girdiğinizde ekranın sağ daha alçak köşesinde sorularınızı yanıtlamak üzere gülümseyen surat ifadesi yer alıyor. Akıllarındaki sorulara anında cevap olmak isteyen öğrenci ve veliler, bu ifadeye tıklayarak sanal asistana soru sormaya başlayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.