DOLAR 32,3154
EURO 35,1147
ALTIN 2.292,51
BIST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yabancı uyruklu öğrencilerin sınav heyecanı

22.06.2021
A+
A-

Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde, seyreltilmiş sınıflar, temizlik, hijyen, mesafe gibi her türlü pandemi kuralları gözetilerek yapılan sınav, eş zamanlı olarak 12 merkezde yapıldı. Şanlıurfa, İstanbul, Gaziantep, Hatay, Ankara, Mersin, Kilis, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş, Sakarya ve Van illerinde yapılan sınavda, bin 100 personel görev aldı. Toplam 408 salonda yapılan sınava, 7 bin 223 öğrenci kabul edildi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye’de bulunan 90’ın üzerinde devlet ve vakıf üniversitelerine kayıt yapma hakkı kazanacak.

Soru hazırlama, baskı, organizasyon, değerlendirme gibi tüm aşamalarının Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınav Komisyonu tarafından yapılan HARRAN YÖS sınavı, ülkemizde yapılan benzer sınavlara göre en fazla öğrenci katılımı olan ve üniversitelerce kabul gören sınav olarak rağbet görüyor.

Harran Üniversitesi tarafından ÖSYM standartlarına göre hazırlanan sınava toplamda bu yıl 15 bin 500 aday başvuruda bulundu. Üniversiteler arasında en çok adayın katıldığı sınav olan HARRAN YÖS, soruların hazırlanmasından, sınavın organizasyonu, gerçekleştirilmesi ve ölçme-değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları, Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Sınav binalarını ve salonları gezerek Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof.Dr. Hüsamettin Bulut ve Koordinatör Yardımcısı Rejhan Rahman’dan bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik öğrencilerle ilgilenerek sınavda başarılar diledi.

Şinasi İnan
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.