DOLAR 32,2453
EURO 34,8240
ALTIN 2.421,17
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Rektör Kızıltoprak: “DPÜ personeli olmanın ayrıcalığını herkes bilmeli”

19.09.2023
A+
A-

Pazarlar ve Şaphane Meslek Yüksekokullarına ziyaretlerde bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ personeli olmanın ayrıcalığını herkesin bilmesini istedi.

Meslek yüksekokullarında personelle bir araya gelen Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, toplantılarda yönetim ilkelerini kaliteli akademik, sanatsal ve sportif üretim, eğitim ve öğretime katkı, paydaşlara katkı, toplumu aydınlatma ve eğitimci kimliği dışındaki tüm aidiyetleri üniversite kapısının dışarısında bırakma olarak sıraladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti, “Meslek Yüksekokullarımızda temel işimiz eğitim ve öğretim. Bugünün öğrencileri bilgiye sahip olarak karşımıza geliyorlar. Yanlış bilgiyi ise hemen tespit ediyorlar. Eğitim içeriklerimiz kaliteli ve güncel olmazsa öğrenci bunu da hemen anlıyor. Öğrencinin akademisyenine güvenmesi için bizim onlara en iyi eğitimi sunmamız gerekiyor” dedi.

“Akademik üretim olmazsa olmazımız”

Akademik üretimin olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kızıltoprak, “ Her akademisyenimize akademik teşviki hak edecek çalışmalar yapması gerektiğini hatırlatıyorum. İlçedeki paydaşlarımızla ilişkilerin iyi olduğunu görüyorum. Bu ilişkileri daha da geliştirmeliyiz ve geliştireceğiz. Bunu yaparken toplumu aydınlatacağız. Buradaki akademik üretimden toplumda bilgiye ihtiyaç duyan herkes faydalanmalı. Son olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personeli olmanın ayrıcalık olduğunu herkes bilmeli. Ama dışarıdaki hiçbir aidiyetiniz de üniversite kapısından içeri girmemeli. Üniversitemizde tek temsiliyetimiz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk bayrağı olacak. Hepimizin bu ilkelerde birleşeceğine inanıyorum” dedi.

Rektör Kızıltoprak, konuşmasının ardından birim yöneticilerinden ve personelden çalışma alanları ve birimde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ardından Meslek Yüksekokullarının binalarındaki eğitim alanlarını ve laboratuvarları inceledi.

Kızıltoprak, ziyaretleri çerçevesinde Pazarlar ve Şaphane’deki protokol üyelerine de nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi. Rektör, ilk ziyaretini Şaphane Kaymakamlığına yaparak Kaymakam Burhanettin Yavaşi ile bir araya geldi. Rektör Kızıltoprak, Meslek Yüksekokuluna sunduğu katkılardan dolayı Kaymakam Yavaşi’ye teşekkür etti.

Prof. Dr. Kızıltoprak, daha sonra Şaphane Belediyesine ziyarette bulundu ve Belediye Başkanı Rasim Daşhan’a Meslek Yüksekokulu ve öğrencilere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Son olarak Pazarlar Belediyesine konuk olan Kızıltoprak, burada Belediye Başkanı Bilal Demirci’yi makamında ziyaret ederek Meslek Yüksekokuluna ve öğrencilere yönelik ortak çalışmalara katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Kızıltoprak, ayrıca Şaphane’deki İslamoğlu Öğrenci Yurdu’na da ziyarette bulunarak öğrencilerin kaldığı odalarda ve çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

Rektör Kızıltoprak:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.