DOLAR 32,1838
EURO 34,9503
ALTIN 2.503,77
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Xiaomi’den sınırları zorlayan ön kamera tasarımı! Xiaomi’nin selfie kamerası tasarımı ile bizi şaşırtmaya devam ediyor. Epeyce garip bir montaj tasarlayan…

25.04.2020
A+
A-

Bildiğiniz gibi teknoloji devleri telefonlarında ayrı farklı tasarımlar deniyor. Bunlar arasında tasarımı en çok değişen şey şüphesiz kameralar. Kameraların kurulumu, lensleri sensörleri, boyutları ve güya her şeyi öbür olabiliyor. Çok artı varyant olduğu için az daha en popüler markaların imza kamera kurulumları bulunuyor.

Örneğin bir ara Pop-up yani açılar kameralı telefonlar hayatımıza girmişti onun yanına başta Asus edinmek üzere birkaç modelde Flip-up yani dönebilen kameralı telefonlara tanıklık etmiştik. Bir akıntı biçiminde başlayan bu kameralar zamanla kendisini başka popüler akımlara bıraktı. Acilen ise ekran altı kamera teknolojilerinden bahsediliyor.

Dediğimiz gibi kamera çok pozitif tasarım değişikliğine uğrayan telefon özelliği olarak karşımıza çıkıyor. İşte Xiaomi’nin selfie kamerası tasarımı de tam noktada karşımıza çıkıyor. Patent sızıntısıyla gündemimize giren kamera tasarımı oldukça garip görünüyor. Ekranın üst kısmını bölen ve açılabilen bir kamera kurulumu gördüğümüz berat görselleri gerçekte de çılgınca şeylerin olabileceğini gösteriyor.

Kıvrılma hareketi için ekrandan ayrılan bu parça, ekran ve kameranın birleşme yerinde nasıl bir görünüm kazanacak hiç bilmiyoruz. Çünkü birleşme noktasında görüntü kayıpları olabilir ve şirketin bu tarz bir şeyi kabul edeceğini düşünmüyoruz.

yine de laf konusu mekanizmanın sağlamlığı konusunda da şüpheler bulunuyor. Şüphesiz bu bir patent ve Xiaomi‘nin sonraki kamera hamlesi olmayabilir oysa laf konusu berat eğer gerçek olursa selfie kamerası noktasında oldukça ilginç bir tasarım görmüş olacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.