DOLAR 32,5020
EURO 34,5924
ALTIN 2.500,14
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Xiaomi Mi 8 SFE ve Mi 8 Youth Edition duyuruldu!

19.09.2018
A+
A-

Merak beklenen Xiaomi Mi 8 Screen Fingerprint Edition ve Mi 8 Youth Editon, bugün resmi olarak lanse edildi.  Ekrandan parmak izi okuyan Mi 8 Screen Fingerprint Edition, neredeyse Xiaomi Mi 8 ile neredeyse aynı tasarıma sahip olduğunu görmekteyiz. görmekteyiz. Yeni telefonu klasik Mi 8 modelinden ayıran tek önemli fark ise ekrandan parmak izi tarayıcısı olarak gösterebiliriz.

Mi 8 Youth Edition ise ekrandan parmak izi okuyan modele göre daha uygun fiyat etiketiyle kullanıcıların huzuruna çıkacak. Ayrıca Xiaomi’nin bu modeli orta segment kullanıcılarına hitap ediyor.

Xiaomi Mi 8 Screen Fingerprint Edition özellikleri ve fiyatı

Global ismi Mi 8 Pro olan ekrandan parmak izi okuyan model, Snapdragon 845 işlemcisinden gücü alıyor.  Çift arka kamera kurumuyla kullanıcıların karşına çıkacak olan Screen Fingerprint Edition’ın arkasında  f/1.9 diyafram aralığına sahip 12+ 12 megapiksellik çift kamera kurulumu bizleri karşılıyor. Telefonun ön yüzeyinde ise 20 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor.

8 GB RAM + 128 GB hafızaya sahip olan modelin ayrıca 6 GB RAM + 128 dahili hafızalı versiyonu da satışa sunulacak. İki farklı bellek seçeneğiyle kullanıcılarına Mi 8’de olduğu gibi yeniden kaliteli ve kullanışı keyifli bir akıllı telefon deneyimi sunacak olan Xiaomi oldukça iddialı geliyor.

Son teknoloji çift bant GPS desteğine sahip olan bu model, 6.21 inç boyutundaki 19: 9 AMOLED ekranın üzerine kuruluyor.   Ekrana entegre edilen parmak izi tarayıcısına sahip olan model, ayrıca yüz tanıma da gerçekleştirebiliyor.

En son çıkan teknolojiler ile donatılan Mi 8 Screen Fingerprint Edition ise 3.400 mAh’lik bir bataryadan beslendiğini de belirtelim.

Yeni Mi 8 modelinin tasarımından da söz edecek olursak, çentikli bir ekran üzerine kurulan yeni model, ince çerçevesiyle de oldukça dikkat çekiyor. Genel anlamda gövde tasarımını piyasada bulunan Mi 8 modellerinden alan Screen Fingerprint Edition, degrade geçişli renk seçenekleriyle tabiri caizse görenleri büyülüyor.

Son olarak ise ekrandan parmak izi okuyan Mi 8’in 6 GB RAM’li versiyonu 470 dolardan satışa sunulurken, 8 GB‘lık versiyon ise 525 dolar fiyat etiketiyle teknoloji mağazalarındaki yerini alacak.

Xiaomi Mi 8 Youth Edition özellikleri ve fiyatı

Global adı Xiaomi Mi 8 Lite olarak adlandırılan Mi 8 Youth Edition, adından da anlaşılacağı üzere orta segment kullanıcılarına hitap edecek.

Ekrandan parmak izi okuyan modele göre oldukça uygun fiyat etiketine sahip olacak olan Mi 8 Lite, Mi 8 Screen Fingerprint Editon modelinde olduğu gibi çentikli ekrana ve degrade geçişli renk seçeneklerine sahip olduğunu görmekteyiz.

Youth Edition modelinde, parmak izi tarayıcısı telefonun arka paneline yerleştirilmiş durumda. Donanım konusundaysa bugün tanıtılan Mi 8 Pro modelinin gerisinde olan Mi 8 Lite, Snapdragon 660 işlemcisinden gücünü alıyor.

6.26 inç boyutundaki 19:9 LCD ekran üzerine kurulan model 2280x 1080 çözünürülük değerine de sahip. 4 ve 6 GB’lık bellek seçeneklerine  sahip olan model iki farklı depolama seçeneğiyle geliyor. 64 ve 128 GB depolama seçenekleriyle gelecek olan model 3.350 mAh’lik bir batarya ile besleniyor.

Kamera konusunda ise f/1.9 diyafram aralığına sahip 12 + 5 megapiksellik çift kamera kurulumuyla karşımıza çıkacak olan Youth Editon, Sony sensörlü 24 megapiksel değerindeki bir ön kamera ile geleceğine de şahit olmaktayız.

Hızlı Şarj 3.0 ile kullanıcılar hızlı şarj desteği de verecek olan akıllı telefon, 204 dolardan başlayan fiyat etiketiyle piyasaya sunulacak. Son olarak ise cihazın 6 GB RAM’li versiyonun da 292 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.