DOLAR 32,3636
EURO 34,7935
ALTIN 2.400,67
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Xiaomi, 8K video kaydı için müjdeli haberi verdi!

26.09.2019
A+
A-

Son yılların parlayan yıldızı Xiaomi, 8K video kaydı ile rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. XDA-Developers’ın raporuna göre, Xiaomi’nin yakında tanıtacağı telefonu, 8K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştirebilecek.

Bu bilginin kaynağı MIUI 11 Kamera uygulamasının kaynak kodları. Hali hazırda Xiaomi’nin hiçbir akıllı telefonu 8K video kaydı gerçekleştiremiyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve ekran/kasa oranı ile tüm rakiplerinin rekorlarını alt üst eden Mi Mix Alpha bile, 108 Megapiksel çözünürlüğündeki Samsung Bright HMX sensör ile maksimum 6K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Şu anda Samsung’un Exynos 9820 ve 9825 işlemcileri 8K / 30 FPS video kaydına destek sunuyor. Bu yüzden Xiaomi’nin telefonunun Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi ile gelmesi bekleniyor. Kamera konusunda Samsung ile yoğun bir çalışma yürüten Xiaomi’nin yeni telefonu büyük bir heyecana neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.