DOLAR 32,2197
EURO 35,0190
ALTIN 2.501,42
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Xbox Series X performansı için heyecanlandıran iddia Bu yılın ilgiyle beklenen yeni cins konsolları aralarında Xbox Series X de geliyor, peki konsol oyunları…

11.06.2020
A+
A-

Dirt 5 oyununun geliştiricisi Xbox devlete ait sitesiyle yaptığı röportajda konsoldaki SSD ile ilgili konuştu. Konsoldaki performanstan bir geliştirici olarak çok memnun olduğunu aktaran Springate, oyunlarda yüklenme süresinin hemen hemen olmadığını belirtti. Depolama biriminin yavaşlığı nedeniyle oyunların yüklenme süreleri oyuncuları çileden çıkartabiliyordu, eğer geliştiricinin söylediği doğruysa Xbox Series X bizi büyük bir yükten kurtaracak.

Kağıt üstünde PlayStation 5’in SSD’si daha çabuk, lakin Sony’den ya da diğer kaynaklardan PS5’deki SSD’nin hızıyla ilgili bir deneyim raporu görmedik. Bugün tanıtılacak olan konsol ile ilgili çoğu data açığa çıkmış olacak ve performansıyla ilgili daha artı data edineceğiz.

David Springate yeni Xbox’taki depolama biriminin hızının çok farklı bir düzey olduğuna uyarı çekti, kendisi bayağı bir bilgisayar SSD’sinden çok daha iyi bir performans yakaladığını söylüyor. Çabuk depolama birimlerinin bir öteki avantajı ise oyunlarda dokuların daha hızlı yüklenebilmesi olabilir. Çünkü yavaş disklerde oyuna girdikten birkaç saniye sonrasına değin detaylar yüklenmeyebiliyor.

Sizce Xbox’ın amiral gemisi performans konusunda rakibini daha alçak edebilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.