DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Microsoft’tan iki kez düşündürtecek şaşırtıcı proje! Verimliliğini çoğaltmak için bir başka monitöre gereksinim duyanlara acayip bir çözüm geliyor. Microsoft…

28.04.2020
A+
A-

Yıllardır benzer anda ansızın fazla ekran kullanmanın faydalı olup olmadığı tartışılıyor. Bazı kullanıcılar sadece tek bir monitörü tercih ediyor. Bir Takım kişiler ise bir ekranın kaliteli bir şekilde iş yapmak namına yetkisiz olduğunu savunuyor.

Donanımsal bir mesele olan monitör, bilhassa fiyat bakımından kimi zaman pahalı bir vasıta olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un az önce piyasaya sürmediği lakin “WalkingCat” isimli bir Twitter kullanıcısının sızdırdığı yeni proje, bu soruna odaklandı.

Microsoft’un 2016 yılında kullanıcıların beğenisine sunduğu HoloLens, sanal gerçeklik altyapısını kullanan bir akıllı gözlük olarak piyasaya sürülmüştü. HoloScreens ile beraber kullanılacağı söylenen bu gözlük, sanal ekranların oluşturulmasını sağlayacak.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen bu yazılımın kod adı “Mirage” olarak biliniyor. “Mirage” olarak adlandırılan HoloScreens uygulaması, Oculus Rift cihazının sisteminden bambaşka bir mekanizmaya sahip.

Mirage, or HoloScreens pic.twitter.com/PoqytabOfQ

— WalkingCat (@h0x0d) April 27, 2020

Microsoft’un yeni yazılımı, hâlihazırda kullanımda olan ekranı yerinden etmek yerine onu genişletecek. Bu şekilde bir bilgisayara sanal bir ikinci ekran eklenmiş gibi olacak. Bazı kişiler bu uygulamayı çoktan heyecanla bekliyor.

Kurulum aşamasının ekran görüntülerini paylaşan “WalkingCat”, HoloScreens’in 2 aşamadan oluştuğu gösterdi. İlgili görüntülerde Windows tabanlı bir masaüstü bilgisayar ile bir HoloLens gözlüğü bir QR kod ile eşleştiriliyor.

Maddi veya boyutsal bir engelin önlemek isteyen Microsoft, kullanıcı odaklı yazılımlar üretmeye devam ediyor gibi gözüküyor. Kullanıcıların monitör konusunda tasarruf yapmasını isteyen yazılım şirketi, bu meseleyi kendi akıllı gözlüğü ile halletmeyi amaçlıyor.

Siz bu proje için neler düşünüyorsunuz? “Mirage” kod isimli yazılım hayata geçerse ikinci bir monitör almaktan vazgeçer misiniz yahut yeni bir monitör almaya devam eder misiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.