DOLAR 32,2634
EURO 34,7247
ALTIN 2.401,65
BIST 10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Xbox Series X oyunları başta gösterildi! Beklenen Xbox X oyunları nihayet ilk kez görücüye çıkıyor. İlk karşılaşma ile heyecanlandıran Microsoft…

08.05.2020
A+
A-

Fiilen Xbox Series X’de yer alacak olan oyunlar hakkında daha önce çeşitli bilgiler verilmişti. Paylaşılan bilgiler arasında bu etkinliğin 7 Mayıs 2020 tarihinde düzenleneceği de yer alıyordu. İlgili etkinlikte geçtiğimiz günlerde detayları ortaya meydana çıkan ve aylardır beklenen Assassin’s Creed Valhalla’ya göz atıldı.

Microsoft’un desteği ile kullanıcıların beğenisine sunulan bu konsolun neler yapabileceğini bildiren bu etkinlikte birçok yeni oyun ile tanıştık. Yeni oyunlar için duyulan heyecanın doruk yaptığı Bright Memory Infinite isimli yapımdan manâlı bilgiler elde ettik. Bu bilgiler ışığında çok manâlı sahnelere tanık olduk.

Bunun yanına otomobil yarışının grafiklerle donatılmış haliyle karşımıza meydana çıkan Dirt 5, heyecanlı detaylara ev sahipliği yapıyor. Rengârenk bir yarış deneyimi sunan bu oyunun doyurucu olduğunu anlatmak olası.

Karanlık dünyası ile tüyler ürperten Scorn ise mükemmel grafikleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Nefret dünyasına da göz kırpan bu oyunun tanıtım videosu da gerçekten de iyi görünüyor.

Uzay, gezegenler ve uzay gemileri… Kırmızı ile siyahın başat olduğu CHORUS, oyunseverleri memnuniyet edecek gibi duruyor.

Spor oyunlarında da gösterişli olan Microsoft, EA ile birlikte bu alana göz kırptı. Madden NFL 21 ile karşımıza meydana çıkan bu konsol çok iyi gözüküyor. Epeyce heyecanlı bir etkinlik ile kendisini gösteren Microsoft, varsayım edilenden daha artı oyunu göstererek fazla renkli bir faaliyet sunmayı başardı. Bunun yanına World of Darkness da gösterilen oyunlar aralarında yer aldı.

Xbox X oyunları korku temaları ile irtifa gösteriyor!

Korku oyunlarını sevenler için şahane bir oyun daha gösteren Microsoft, oyunculara farklı bir oyun sunuyor. Yılbaşı ağacının niçin olduğu cinnet anları ile oyunun acayip dünyasında yer alan kulüp sahneleri, kullanıcıları Bloodlines 2’nin vampirlerle doymuş olan benzersiz dünyasına dürüst yola çıkarıyor.

Xbox X oyunları

Call Of The Sea de karşımıza meydana çıkan oyunlar aralarında yer alıyor. Bu tanıtımda daha çok gelecekte geçen oyunlardan sahneler görüyoruz. Bunun yanında The Ascent de gösterilen oyunlar arasında yer alıyor.

Xbox Game Pass oyunları arasında bulunan The Medium, geçmiş ile geleceği bağlayan oyunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Nefret oyunlarının Xbox oyuncuları aralarında fazla popüler olması, Microsoft’u bir kez daha bu alana yönlendirdi. Zira Microsoft, tekrar, nefret ve gerilim doymuş oyunlara odaklandı.

Yeniden bir kırmızı, yine bir hayatta kalma oyunu. Kırmızının ağırlıklı olduğu oyunda ilginç yaratıkları avlıyorsunuz ve  hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Anime tarzında oyunlardan hoşlananlara hitap eden Scarlet Nexus, Japon esintisiyle kendisini gösteriyor.

Tanıtılan oyunlar aralarında Second Extinction da yer alıyor. aynı zamanda Japon mafyasını konu alan Yakuza: Like a Dragon, sizler için dinç hikayesi ve başarılı grafikleri ile karşınıza çıkıyor.

Assassin’s Creed Valhalla tanıtımı çok eleştirildi

Ilgiyle beklenen Assassin’s Creed Valhalla da gösterildi. Bu kapsamda oyuncuları epeyce heyecanlandıran aksiyon sahnelerinin yer aldığı oyunun grafiklerinin de güzel olduğunu aktaralım. Bildiğiniz gibi İskandinav tarzı bir havada işlenen oyunun uzun bir süredir gelmesi bekleniyor. Diğerlerinden farklı olmasını sağlayan şey ise şüphesiz Vikings tarzına emrindeki kalınması. Bu oyunu geliştirenlerin de söylediği gibi bu oyun, mitolojiye oldukça ast bir üretim.

Bambaşka ülkelerin görüntülerinden esinlenen oyunun genel anlamda destansı bir anlatım çizgisinde olduğu söyleniyor. Bu yapımı tabanca tasarımlarından kıyafetlere değin dikkatle hazırladığını söyleyen geliştirici takım, oyundan oldukça umutlu. Birçok kişiye tarafından bu oyunun savaş sahneleri de epeyce iyi. Valhalla için paylaşılan bilgilerin merak uyandırıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Xbox Series X hakkında yapılan en büyük tenkit ise öncelikle canlı bir şekilde oynanması gereken oyunların fragman şeklinde tanıtılması. Buna karşın bu konsol için yayımlanan oyunlar gerçekte iyi gibi duruyor.

Xbox Series X teknik özellikleri

Gücünü 3.8 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisinden bölge bu konsolu grafik birimi tarafında AMD RNDA 2 GPU destekliyor. 7 nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemciye 16 GB GDDR6 RAM ve 1 TB NVME SSD depolama alanı eşlik ediyor.

Oyuncular, Xbox Series X ile birlikte 4K 60 FPS ve 120 FPS gösterme performansı hizmeti alacak. Xbox Series X’in en dikkat çeken özelliklerinden biri ise doldurma süreleri oldu. Keza yeni cins Xbox için 8K 120 FPS oyun hızı özelliği de mevcut.

Microsoft, HDMI 2.1 desteğinin bir parçası olarak, bu konsola Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) altyapısı ile Akıcı Onarım Hızı (VRR) özelliğini de ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.