DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bilişim Zirvesi’18 için yerinizi şimdiden ayırtın!

09.08.2018
A+
A-

Asırlar boyu insan eliyle yapılan işlerin, makinelere ve yapay zekaya devredildiği bir geçiş dönemine tanık oluyoruz. İnsanın yaşam ekosistemindeki her şey dijital sinir ağlarıyla birbirine bağlanarak akıllı ve otonom hale geliyor. ‘Akıllı Şeyler ve Bilen Teknolojiler’ bağlantılı ve etkileşimli şekilde birbirini yöneterek bizi bütünsel bir dijital zekaya taşıyor. Buna karşın yapay zekâ denince sektörler üstü ortak bir görüş ve yaklaşım bulunmuyor.

Bu kapsamda; Bilişim Zirvesi’18, yapay zekâ ve robotlarla birlikte kurgulanacak yeni yaşamı ve insanın bu gelecekteki rolünü, farklı sektörlerden uzmanların ve fikir liderlerinin görüşleriyle zenginleşecek bir düzlemde masaya yatırıyor. Nesnelerin interneti, güvenlik, bulut, büyük veri analitiği, Endüstri 4.0, yapay zekâ, artırılmış sanal gerçeklik, robot teknolojileri gibi güncel konular, zirve süresince düzenlenecek konuşma, seminer ve panellerde katılımcılarla paylaşılacak.

Tehdit değil, fırsat

Bireyler, şirketler ve ülkeler için akıllı, zeki ve otonom bir dijital yaşam modelinin 18. Bilişim Zirvesi’nde tüm dinamikleriyle tasarlanıp, kurgulanacağını kaydeden Aksun, “Yapay zekâ ve robotik teknolojileri bir tehdit olarak değil sunduğu fırsatlar açısından değerlendirmek; var olan yapıları sadece değiştirmek değil, yenilikçi bir yaklaşımla tekrar inşa etmek günümüz liderlerinin bir numaralı gündemi haline gelmeli. Bu yılki zirvede insan özellikli teknolojilerden sanal ve artırılmış gerçekliğe, yapay zekadan süper zekaya kadar ele alacağımız geniş kapsamlı konu başlıklarıyla bu önemli dönüşüme rehberlik edeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.