DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Worldcoin, PayPal ve OpenAI ile Ortaklık Arayışında

Dünya çapında tanınan ödeme platformu PayPal ve yapay zeka şirketi OpenAI ile işbirliği arayışında olan Worldcoin’i keşfedin. Kripto para dünyasındaki yeni gelişmeler için takipte kalın.

25.04.2024
A+
A-

Bloomberg’in haberine göre, iris taramalı kripto projesi Worldcoin’in arkasındaki ekip, teknoloji ve finans dünyasının önde gelen isimleriyle işbirliği yapmayı hedefliyor. Tools for Humanity adlı şirket, PayPal ve yapay zeka alanında öncü olan OpenAI ile ortaklık kurmak istiyor. Ancak, ortaklıkların detayları henüz netlik kazanmamış durumda.

Worldcoin’in World Chain Projesi

Worldcoin'in World Chain Projesi

Worldcoin projesi, World Chain adını verdiği bir Ethereum Layer 2 yayını üzerinde çalışıyor. Haziran 2023’te hayata geçirilmesi planlanan bu ağ, Worldcoin’in kullanıcı tabanını genişletmeyi amaçlıyor. Ağın özellikleri arasında, doğrulanmış insanlara öncelikli blok alanı ve gaz ödeneği sunulması yer alıyor. Ayrıca, ağın Worldcoin protokolü ile derin bir entegrasyon içinde olacağı belirtiliyor.

  • World Chain, Ethereum tarafından L2 olarak desteklenecek.
  • Ağ, Superchain ekosistemi ile ölçeklenebilirlik için tasarlanacak.

Worldcoin projesi, birçok ülke tarafından olumsuz karşılanıyor. Örneğin, İspanya, Portekiz ve Kenya, Worldcoin’in vatandaşlarının iris tarama uygulamalarını engellemek için adımlar atmıştır. Ancak, proje web sitesi 120 ülkede 5,1 milyon kayıt yapıldığını ve 2.000’den fazla kürenin üretildiğini belirtiyor.

Tools for Humanity’nin başkanı Sam Altman, OpenAI’nin eş başkanıdır. Şirketin Bloomberg haberi hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadığı belirtiliyor.

WLD Fiyat Performansı

WLD Fiyat Performansı

Worldcoin’in tokeni olan WLD, son dönemde %4,3’lük bir fiyat düşüşü yaşadı ve şu an 4,88 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Toplam piyasa değeri 951,9 milyon dolar olan WLD’nin dolaşımdaki arzı ise 195,3 milyon olarak kaydediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.