DOLAR 32,2129
EURO 35,0082
ALTIN 2.500,74
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Öncü Blockchain Projeleri

Öncü blockchain projeleri hakkında en güncel haberler ve analizler. Kripto para dünyasındaki gelişmeleri takip edin ve geleceğin teknolojisi hakkında bilgi edinin.

30.04.2024
A+
A-

Kripto para birimi ortamı, teknolojik gelişmeler ve topluluk katılımı yoluyla üstünlük için yarışan projelerin olduğu bir inovasyon savaş alanıdır. Sürekli gelişen bu alanda, geçtiğimiz ay boyunca geliştirme faaliyetlerinde beklenmedik öncüler olarak üç blockchain ortaya çıktı: Optimism (OP), Cardano (ADA) ve Hedera (HBAR coin).

Optimism: Ölçeklenebilirlikte Lider Konumda

Optimism: Ölçeklenebilirlikte Lider Konumda

Bu artış, kripto alanındaki geliştirme faaliyetlerini izleyen bir davranış analizi platformu olan Santiment tarafından ortaya çıkarıldı. 29 Nisan’da, Optimism, Cardano ve Hedera’nın liderlik tablosunda zirveye yerleştiklerini ve kalkınma ve topluluğa ulaşmada etkileyici ilerlemeler sergilediklerini bildirdiler. Grubun başında, Geliştirme Faaliyeti puanı 467,07 olan Optimism yer alıyor. Ethereum odaklı bu proje, kripto dünyasındaki büyük bir sıkıntı noktasını ele alıyor: ölçeklenebilirlik. Optimism, rolluplardan yararlanarak Ethereum ağını rahatsız eden tıkanıklığı hafifletmeyi amaçlıyor.

Cardano ve Hedera: Dikkat Çeken Diğer Projeler

Cardano ve Hedera: Dikkat Çeken Diğer Projeler

423,9 puan alan Cardano, merkezi olmayan finans (DeFi) ve akıllı sözleşmelere yönelik iddialı vizyonuyla podyumdaki iddiasını ortaya koyuyor. Güçlü bir Proof-of-Stake protokolüyle desteklenen Cardano, blockchain ekosisteminde birlikte çalışabilirlik, sürdürülebilirlik ve ölçeklenebilirliğe doğru bir yol açıyor. Hedera’nın benzersiz konsensüs mekanizması ve yönetişim modeli ise onu blockchain girişimleri için güvenlik, hız ve istikrar arayan işletmelerin başvuracağı platform olarak konumlandırdı. Stratejik ortaklıklar ve sürekli teknolojik ilerlemeler, HBAR’ı endüstri tartışmalarında ön sıralara taşıdı ve bu, Geliştirme Faaliyeti puanı olan 403,67’ye de yansıdı.

Diğer Önemli Projeler

Diğer Önemli Projeler

  • Polkadot (DOT)
  • Kusama (KSM)
  • Chainlink (LINK)
  • Status (SNT)
  • Ethereum
  • Internet Computer (ICP)
  • Cosmos (ATOM)

Optimism, Cardano ve Hedera şu anda en üst sıralarda yer alırken, geliştirme faaliyeti liderlik sıralamasındaki geri kalan yarışmacılar hiç de fena değil. Bu öncü projelerin ulaştığı her gelişme kilometre taşıyla birlikte, merkezi olmayan bir gelecek vaadi daha somut hale geliyor. Bu geliştirme yarışı henüz sona ermedi ve bu öncülerin sergilediği yaratıcılık, tüm blockchain ekosisteminde daha fazla ilerlemeye ilham verecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.