DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Windows 11 Bir Neslin Kabusu Olan Mavi Ekran Hatasını Tarihe Gömüyor… Ama Sadece Renk Olarak

05.07.2021
A+
A-

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birkaç haftadır yalnızca Windows 11 olarak isimlendirdiği yeni işletim sistemi ile gündemde. Kullanıcılar şu sıralar, bu işletim sisteminin neler sunduğunu ve Windows 10’a kıyasla nasıl bir performans sergilediğini anlamaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca da zaman zaman Windows 11 ile ilgili önemli bir detaya şans eseri ulaşılabiliyor.

Windows’un en can sıkıcı sorunlarından bir tanesinin mavi ekran hatası olduğunu hemen hepimiz biliriz. Kullanıcıların, yeri geldiğinde saatlerce çözüm aramasına yol açan bu hata, farklı nedenlerden kaynaklanabiliyor oluşu ile de kullanıcıları zora sokar. Bu hatanın Windows 11’de nasıl görüneceğini merak eden ve bu konuyu irdeleyen The Verge ise oldukça ilginç bir durumla karşılaştı. Görünen o ki Microsoft, Windows 11’de mavi ekranı tarihe gömecek.

Mavi ekran, Windows 11’de siyaha dönecek

Windows 11

The Verge tarafından yapılan keşfe göre mavi ekran, artık ‘siyah ekran’ olarak karşımıza çıkacak. Bu yenilik, hataların gösterildiği sayfanın 2016 yılından sonra ilk kez güncelleneceğini gözler önüne seriyor. Microsoft o yıllarda bu hata sayfasına QR kod ekleyerek, sorunlarla ilgili daha hızlı bir şekilde sonuç alınabilmesini sağlamıştı. Umuyoruz ki Windows 11, kullanıcıların bu sayfayla nadiren karşılaşacakları bir işletim sistemi olur…

Microsoft, Windows 11’in siyah renkli hata ekranı ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ayrıca, şirketin bu ekranda neden böyle bir değişiklik yaptığı da şimdilik belli değil. Ancak şirketin Windows 11’de büyük görünüm değişiklikleri yaptığını düşünürsek, bunun yalnızca modernize çalışmasının bir sonucu olarak görebiliriz. Eğer Microsoft bu konuyla ilgili bir açıklama yaparsa, sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.