DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Windows 10 için yeni Başlat Menüsü geliyor! Yeni Windows 10 Başlat Menüsü ortaya çıktı. Hemen Şimdi geliştirilme aşamasında olan bu menünün yanına bir…

02.07.2020
A+
A-

Windows 10 için hazırlanan özelliklerin denendiği Insider Preview sürümleri oldukça ilgi çekiyor. En son yayımlanan Insider Preview sürümünde Başlat Menüsü için daha sade ve daha saydam bir tasarımın hazırlandığı ortaya çıktı.

Yeni tasarıma baktığımızda bir önceki menüde kullanılan logoların arkasında yer alan düz renk tabakalarının ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Hem bu yeni menü Windows 10’un karanlık teması ile de uyumlu bir şekilde çalışacak.

Önceki dış görünüş / Sonraki görünüm

Microsoft, kullanıcıların menüde yer alan renkleri değiştirebileceğini söyledi. Renk değişikliği yapmak için şu yolu izlemelisiniz: Başlat –> Görevi Çubuğu –> İşlem Merkezi. Bunun Dışında Daha Alçak – Tab kombinasyonu da yenilendi.

“Uygulamalar arasında geçiş yapmanın kolay yolu” olarak görülen Alt – Tab kombinasyonu, artık Microsoft’un Edge tarayıcısında daha fonksiyonel bir rol üstlenecek. Zira bu tuş takımını kullanan kişiler açık olan bütün sekmeleri bir panel yardımı ile tek seferde görebilecek.

Son olarak 2’si 1 arada bilgisayarlar için de yeni bir güncelleme geldi. Kullanıcılar bundan böyle klavyeyi çıkarttığında anında tablet moduna geçiş yapabilecek ve dokunmatik sürüm ile birlikte süre geçirebilecek.

Yeni Windows 10 Başlat Menüsü hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.