DOLAR 32,2613
EURO 35,1264
ALTIN 2.469,14
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C

WhatsApp’ın Son Android Beta Sürümü ile Getirdiği Yenilikler

01.11.2020
A+
A-

Facebook’un birkaç yıl önce satın aldığı WhatsApp, bugün dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması. Bir akıllı telefon sahibi olan hemen herkes bu uygulamayı aktif olarak kullanıyor. Elbette bir uygulamanın bu denli popüler olarak kullanılması, uygulamanın sürekli olarak güncel kalmasını ve güvenlik açısından da gerekli tedbirlerin alınmış olmasını gerektiriyor.

WhatsApp’ın geliştirici ekibi, uygulamayı güncel tutabilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Geliştiriciler, neredeyse gün aşırı beta sürüm güncellemeleri yapıyorlar ve bu güncellemelerle WhatsApp’ta sunulacak yeni özellikleri test ediyorlar. Üstelik WhatsApp’a gelecek yeni özellikler, kullanıcılar tarafından da merak ediliyor ve kullanıcılar, WhatsApp‘la ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

WhatsApp

WhatsApp geliştiricileri şimdiyse, mobil uygulamanın Android beta sürümünü güncellediler. Bu güncellemeyle birlikte WhatsApp’ın Android beta sürümü “2.20.66”ya yükseldi. Bu sürüm yükseltmesi, ilerleyen dönemlerde kullanıcıların hizmetine sunulacak olan yeni bir özelliği de ortaya koydu. Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp mesajlarının yedeklerindeki güvenliği bir hayli artıracakmış gibi görünüyor.

Android kullanıcıları, WhatsApp mesajlarını Google Drive‘a yedekliyorlar. Böylelikle kullanıcılar, WhatsApp’ı başka bir telefona kurduklarında tüm sohbetlerine yeniden ulaşabiliyorlar. Bu yedekler, bugüne kadar herhangi bir ek güvenlik önlemiyle korunmuyordu. Ancak WhatsApp’ın yeni sürümü, bu durumu değiştiriyor ve Google Drive yedeklemesine parola koyulmasını sağlıyor.

WhatsApp

WhatsApp geliştiricilerinin ilerleyen dönemlerde Android platformundaki kullanıcılara sunacağı bu yeni özellik, uygulamaya eklenecek yeni bir seçenek ile aktifleştirilebilecek. Kullanıcılar, söz konusu “Password protect backups” seçeneğini etkinleştirdikten sonra da bir parola belirleyecekler. WhatsApp yedeklemeleri, sonraki yüklemelerde önce bu parola ile doğrulanacak ardından da indirme işlemi yapılacak. Parolalarını unutan kullanıcılar, mesaj yedeklerine bir daha erişemeyecekler.

WhatsApp’ın yeni güvenlik önlemi, şu an için geliştirilme aşamasında. Yani bu özelliğin kullanıma ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Ayrıca bu özelliğin sadece Android platformuna özel olacağını da belirtmek gerekiyor çünkü iPhone sahipleri, WhatsApp yedeklerini Google Drive’a yapamıyorlar. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.