DOLAR 32,1897
EURO 34,9718
ALTIN 2.506,74
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Gmail için şok iddia: E-postalarınızı başkası okuyor!

03.07.2018
A+
A-

Bilmeyenler için e-postaların, kişisel reklamlar için tarandığını belirtmek isteriz. Örneğin son dönemde fotoğraf ve kameralar ile ilgili çok sayıda e-posta alan bir kullanıcıya, internette dolaşırken bu alanda yoğunlaşan reklamlar gösteriliyor.

Ancak, yukarıda belirttiğimiz gibi fiyat karşılaştırmaları, seyahat planlayıcıları veya benzer araçlar sunan e-posta tabanlı hizmetlere kaydolan milyonlarca Gmail kullanıcısının gelen kutularının taranmasına halen izin veriliyor.

Milyonlarca e-posta adresi tarandığı için bu işlem otomatik olarak algoritmalara yaptırılıyor. Ancak, geliştiricinin doğrudan istediği e-postayı okuma imkanı da bulunuyor. Yahoo gibi diğer servisler içinde benzer durum geçerli.

Bu durumdan kurtulmak oldukça basit. İlk olarak buraya tıklayarak Hesabınıza erişimi olan uygulamaların listesine ulaşmanız gerekiyor. Sonrasında açılan listede Gmail erişimi olan uygulamaların izinlerini iptal etmeniz yeterli olacaktır.

Ancak, burada aktif olarak kullandığınız uygulamaların izinlerini kaldırmamanız gerekiyor. Kaldırmanız halinde ise endişelenecek bir durum yok, o uygulamalar erişim için sizden yeniden izin isteyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.