DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Webtekno Ekibinin 2022 Favorileri: En Sevdiğimiz Diziler, Filmler ve Kitaplar!

03.01.2023
A+
A-

Bu sene sayısız gelişme yaşadık, binlerce haber ve içeriği sizlerle paylaştık. Seneyi geride bırakırken bu kez de 2022 favorilerimizi paylaşmak istiyoruz.

Ekibimize bu sene okudukları kitaplar arasından en sevdiklerini, izledikleri diziler ve filmler arasından favorilerini sorduk. Gelen cevaplar okuyacak kitap, izleyecek dizi ya da film arayanlara ilaç gibi gelecek!

Ufak bir not: Listeyi hazırlarken kitap, dizi ve filmlerin bu sene içerisinde çıkmış olmasını değil; bu sene içerisinde izlediklerimiz ve okuduklarımız arasında olmalarını baz aldık.

Ayşegül Can

Dizi: House of The Dragon Film: Split Kitap: Çoluk Çocuk – Patti Smith

İçerik ekibimizden Ayşegül’ün favori dizisi, bu sene herkesi ekranlara kitleyen House of The Dragon olmuş. İzlemeyenler için, Game of Thrones evreninde geçen ancak birkaç yüz yıl öncesini anlatan dizi, izleyenlerin büyük çoğunluğu tarafından beğenilmişti.

Split ise psikolojik gerilim filmlerini sevenler için harika bir öneri. 24 farklı kişiliğe sahip bir adam, üç genç kızı kaçırır ve yer altında esir tutar. Bu süre boyunca adamın tüm kişilikleri ile tanışır, aynı zamanda kızların kurtulma çabalarına şahit oluruz…

Ayşegül’ün bu sene okuduğu favori kitabı ise Çoluk Çocuk olmuş. Başarılı müzisyen Patti Smith ile dönemin yine çok başarılı ve tartışma yaratan fotoğraf sanatçılarından Robert Mapplethorpe’un hikayesini anlatan kitap, aynı zamanda dönemin New York ve sanat hayatını da başarılı bir şekilde aktarıyor.

Kitaba göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Barış Çokmar

Dizi: Undone & After Life Film: Johnny Got His Gun Kitap: Orman- Harlan Coben

Sosyal medya ekibimizden Barış favori dizisini sorduğumuzda Amazon yapımı Undone ve Netflix yapımı After Life cevaplarını verdi. Stand-up sanatçısı Ricky Gervais’in hem başrolde olduğu hem de yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı After Life, eşini kaybeden bir adamın hayatına devam etme mücadelesini kara mizaha bol bol başvurarak anlatan keyifli bir yapım. Undone ise ölümle burun buruna geldiği bir kazanın ardından zamanda herkesten farklı hareket edebildiğini fark eden bir kadının babasının ölümünü araştırdığı enteresan bir seri. 

Savaş karşıtı Amerikan filmleri arasında dönemin ses getiren filmleri arasında yer alan 1971 yapımı Johnny Got His Gun ise Barış’ın bu sene izlediği en başarılı film olmuş.

Orman ise gerilim, polisiye ve gizem sevenler için okunası bir kitap önerisi. Yaz kampına çıkan dört gençten ikisinin ölmesi, ikisinden ise bir daha haber alınamaması sonrası, aradan geçen yirmi yılın ardından acılı ailelerin karşısına yaşananlarla ilgili umulmadık gerçekler çıkar…

Kitap ilginizi çektiyse buraya tıklayarak göz atabilirsiniz!

Beyazıt Kartal

Dizi: Sayın Bakanım Film: Blonde Kitap: Ezbere Yaşayanlar – Emrah Safa Gürkan

Haber müdürümüz Beyazıt, 2022 yılında zamanda yolculuk yaparak 2004-2005 yıllarında televizyonda yayınlanan Sayın Bakanım dizisini izlemiş. Bol göndermeli, harika kadrolu bu dizinin başrollerinde Haluk Bilginer ve Kenan Işık yer alıyor.

Beyazıt’ın 2022’de izlediği favori filmi ise izleyenleri adeta ikiye bölen, Ana De Armas’ın Marilyn Monroe’ya hayat verdiği Blonde filmi olmuş.

Jenerasyonlar boyu değişmeyen kalıcı bazı alışkanlıklarımızın sosyolojik, antropolojik ve psikolojik nedenlerini öğrenerek türümüzü daha iyi anlamak ister miydiniz? Beyazıt’ın 2022 favorisi Ezbere Yaşayanlar, tam olarak bunu yapmamıza yardım eden bir kitap.

Ben de okumak isterim derseniz, buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Bora Fidancı

Dizi: Black Bird Film: The Big Lebowski Kitap: Ana – Maksim Gorki 

Sosyal medya ekibimizden Bora, 2022’de izlediği favori dizisini sorduğumuzda Black Bird cevabını verdi. Dizide 10 yıl hapis cezası aldıktan sonra FBI tarafından kendisine teklif edilen anlaşmayı kabul eden ve hapisten kurtulma bileti olarak onlarca kadını öldüren seri katil Larry Hall ile arkadaş olup cinayetler hakkında itiraflar alması için yüksek güvenlikli bir hapishaneye nakledilen Jimmy Keene’nin hikayesini izliyoruz.

Adaşı olduğu bir milyoner ile karıştırıldığı için başı derde giren Jeffrey Lebowski’nin hikayesini izlediğimiz The Big Lebowski, isimleri dışında her şeyleri arasında uçurumlar olan iki karakteri ironik bir anlatımla gözler önüne seriyor. Kara filmlere göndermelerle dolu olan yapım, Coen Kardeşlerin en sevilen işlerinden biri.

Bora’nın bu sene okuduğu favori kitabı ise Gorki’nin klasiği Ana. Rusya’da aristokratların ve burjuvazinin karşısında ezilen ve sefalet içinde yaşayan işçi sınıfının hikayesini, şiddet gören ve fakirlikten yıkılmış bir anne ve sosyalist dünya görüşünü benimsemiş genç bir işçi olan oğlunun hikayesi üzerinden anlatan Ana, yayınlandığı dönemde büyük yankı uyandıran ve günümüzde hâlâ edebiyat dünyasının en önemli eserleri arasında yer alan anlatılardan biri.

Bu edebiyat klasiğini henüz okumadıysanız, buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Duygu Uzun 

Dizi: The Sandman Film: Gone Girl Kitap: Erebos – Ursula Poznanski

İçerik ekibimizden Duygu’nun favori disizi ise Netflix’in ses getiren yapımı Sandman olmuş. Rüyalar aleminin hükümdarı, Düşler Kralı Morpheus’un yıllar boyu devam eden tutsaklığından kurtulmasını ve gücünü geri kazanmak için dünyalar arası bir yolculuğa çıkmasını anlatan dizi, aynı zamanda Netflix’in en pahalı yapımı olmuştu.

Tam da yıldönümlerini kutlayacak bir çift olan Amy ve Nick’in hikayesi, Amy’nin aniden ortadan kaybolması ve Nick’in bu olaydan sorumlu tutulmasıyla gerilim dolu bir drama dönüşür. Gone Girl, David Fincher’ın sevilen yapımlarından biri.

Duygu’nun favori kitabı ise Erebos olmuş. Bir okulda aniden ortaya çıkan ve elde ele dolaşan gizemli bir CD’de yer alan Erebos isimli oyun, tüm öğrencilerin dikkatini çekmeyi başarır. Ancak bir süre sonra oyunun istediği görevler de işin rengi de değişmeye başlar.

Gizem ve gerilim dolu kitaplar okumayı seviyorsanız, Erebos’a buradan göz atabilirsiniz.

Emre Ömer Zehir

Dizi: House of the Dragon Film: The Redeem Team Kitap: Kalite Ülkesi

İçerik ekibimizden Emre’nin favori dizisi de House of The Dragon olmuş. Favori filmi ise Netflix’te yayınlanan ve 2008 Olimpiyatlarına katılan ABD Olimpiyat Erkek Basketbol Takımı’nın mücadele dolu hikayesini anlatan The Redeem Team.

Emre’nin bu sene okuduğu favori kitabı ise Marc-Uwe Kling’in Kalite Ülkesi isimli başarılı eseri olmuş. Hatasız bir algoritma, her şeyin ‘harika gittiği’ dünyanın en iyi ülkesi ve hiç hata yapmadığını iddia eden dünyanın en büyük şirketi… Günümüz ve hatta geleceğin toplumuna bol hicivli bir bakış sunan Kalite ülkesi, ”Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin mizahı ile 1984’ün karanlığının zekice bir birleşimi!” olarak ifade ediliyor…

Kitaba siz de göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Emirhan Keleşoğlu

Dizi: Better Call Saul Film: The Great Gatsby Kitap: Alexandre Dumas – Monte Cristo Kontu

İçerik ekibimizden Emirhan’ın favori dizisi, final sezonuyla bu sene ekranlara veda eden efsane dizi Better Call Saul olmuş. Emirhan’ın dayanamayıp ‘hatta all-time favorilerim arasına girdi” dediği yapım, giderek yozlaşan ve yozlaştıkça nam salan avukat Saul Goodman’ın hikayesini anlatıyor. Goodman’i aynı zamanda Breaking Bad’den de tanıyoruz.

Filme baktığımzıda ise Leonardo DiCaprio’nun sayısız meme’e konu olan muhteşem performansını izlediğimiz Great Gatsby var. F. Scott Fitzgerald’ın aynı isimli kült romanından uyarlanan filmde şatafatlı hayatı, düzeneldiği meşhur partileri ile tanınan gizemli genç milyoner Jay Gatsby ve saplantılı şekilde âşık olduğu Daisy Buchanan arasında yaşananları izliyoruz. 

Emirhan’ın favori kitabı ise edebiyat tarihinin yapı taşlarından Monte Kristo Kontu. Bir iftiraya uğrayan ve sevgilisinden babasına kadar her şeyini kaybeden bir karakterin küllerinden yeniden doğuşunu ve ”Tanrı’nın adaletinin gereğini yapmak” için çıktığı yolculukta dokunduğu her hayatı alt üst edişini anlatan eser, herkesin okuması gereken kült bir roman.

”Ben henüz okumamıştım ama okumak isterim” diyorsanız buraya tıklayarak kitaba göz atabilirsiniz.

Eray Kalelioğlu

Film: Bergen Dizi: Breaking Bad

Haber ekibimizden Eray’ın favori filmi, vizyona girdiği andan itibaren ses getiren yapımlar arasına yerleşen Bergen olmuş. Acılarla dolu hayatı ve hüzünlü sesiyle herkesin tanıdığı Bergen’in hikayesini anlatan yapımı dilerseniz Amazon Prime’da izleyebilirsiniz.

Eray’ın bu sene izlediği favori dizisi ise Breaking Bad. Yıllardır adından söz ettirmeyi başaran, unutulmaz kült yapımlar arasına giren Breaking Bad, iyi aile babası ve bir öğretmen olan Walter White’ın kanser olduğunu öğrendikten sonra ailesine iyi bir gelecek bırakabilmek için girdiği ‘uyuşturucu batağı’ yolculuğunu anlatıyor.

Erkan Ceylan

Dizi: Severance Film: Top Gun: Maverick Kitap: Carl Sagan – Cosmos

İçerik ekibimizden Erkan, 2022’de izlediği diziler arasından en çok Severance’i sevmiş. Gizem ve gerilim dolu bu dizide, Lumen Industries isimli bir şirkette çalışanların yaşadıklarına göz atıyoruz. İş hayatı ile özel hayatı tamamen ayırmaya yarayan bir çip ile işteyken yalnızca işe dair bilgileri, iş dışında ise yalnızca özel hayatlarını hatırlayan çalışanlar, bir süre sonra bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor ve gerilim artıyor.

Erkan’ın favori filmi ise Tom Cruise’un performansı ile büyük övgü topladığı Top Gun: Maverick olmuş. Pate ”Moverick” Mitchell’in hava kuvvetlerine geçişi ve burada çok da dahil olmak istemediği özel bir görev ile görevlendirilir. Bu görev, korkuları ile yüzleşmesini sağlayacaktır.

Evrene bakış açınızı baştan sona değiştirecek, her sayfasında yepyeni şeyler öğreneceğiniz Cosmos, Erkan’ın bu sene okuduğu favori kitabı olmuş

Kitaba göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Gürhan Kulaklı

Dizi: House of the Dragon Film: Karanlık Sular (Dark Water) Kitap: Telepati Serisi (Telepati, Hafıza, Ütopya)

İçerik ekibimizden Gürhan’ın favori dizisi de House of Dragon. Favori filmi sorduğumuzda ise Dark Water cevabını aldık. Her geçen gün artan ve nedeni bilinmeyen ölüm vakalarını araştıran bir avukat, bu işin arkasında dünyanın en büyük şirketinin olduğunu fark eder. Gerçekleri açığa çıkarmak uğruna zorlu bir mücadeleye başkayan avukat, bu uğurda hayatını ve hayatındaki herkesi riske atar…

Dünyanın bambaşka yerlerinde yaşayan iki gencin kurdukları telaptik iletişim yoluyla yaşadıklarını anlatan fantastik bir seri olan Telepati, paralel evrenlerden zamanda yolculuğa kadar pek çok merak uyandıran öğeyi başarılı bir hikayede buluşturuyor.

Gürhan’ın 2022’de okuduğu favori serisi olan Telepati’ye buradan göz atabilirsiniz.

Gökhan Ayar

Dizi: Tulsa King Film: The Gentlemen Kitap: Bir Borsa Spekülatörünün Anıları – Edvin Lefevre

İçerik ekibimizden Gökhan’ın favori dizisi, Sylvester Stallone’un başrolde olduğu Tulsa King. Yıllar sonra hapisten çıkan bir New York mafya babasının dahil olduğu suç örgütünden kovulması ve sürgüne gönderildiği Tulsa’da birbirinden ‘renkli’ karakterlerle kendi ekibini kurarak her şeye sıfırdan başlayışını izlediğimiz dizi, bu senenin adından bolca söz ettiren yapımları arasındaydı.

The Gentlemen ise Gökhan’ın bu sene izlediği favori filmi ve yine bir suç hikayesi. Kurduğu suç imparatorluğunu geride bırakarak ailesi ile birlikte Amerika’ya dönmek isteyen bir adamın hikayesini anlatan yapımın yönetmen koltuğunda ise Guy Ritchie var.

Gelmiş geçmiş en büyük borsacılardan biri olarak kabul edilen ve borsadan kazandıklarıyla dünyanın en zengin isimleri arasına giren Wall Street tüccarı Jesse Livermore’un hatalarla, başarılarla, çelişkilerle dolu hikayesini anlatan Bir borsa Spekülatörünün Anıları, insan psikolojisine ve ‘paraya’ bakışınızı değiştirecek bir eser.

Kitaba göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Koray Kutun

Dizi: House of the Dragon Film: The Gentlemen Kitap: Kara Elf Üçlemesi – R.A. Salvatore

Video ekibimizden Koray’ın favori dizisi House of The Dragon, favori filmi ise The Gentlemen olmuş. 

Favori kitabını sorduğumuzdaysa R.A. Salvatore’un efsaneleşmiş Kara Elf Üçlemesi yanıtını aldık. Fantastik ve bilim kurgu edebiyatının sevilen yazarlarından Salvatore’un bu üçlemesi, bir kara elf prensi olan Drizzt Do’Urden’in çıktığı gizemlerle ve mücadeleyle dolu uzun bir yolculuğu anlatıyor.

Melihcan Öruş

Dizi: The Sopranos, HBO Film: The French Dispatch, Wes Anderson Kitap: Yaşlı Adam ve Deniz, Ernest Hemingway

Video ekibimizden Melihcan’ın favori dizisi, suç ve dramın kol kola olduğu en başarılı yapımlardan biri olan The Sopranos olmuş. Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun ve etrafında dokunduğu herkesin hayatını izlediğimiz yapım, yıllar boyu adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Melih’in bu sene izlediği favori filmi ise Wes Anderson’un büyük alkış toplayan yapımı The French Dispatch olmuş. The New Yorker dergisinde yayınlanan üç gerçek öyküden esinlenen filmde hayali bir gazetenin Fransa’daki bürosunun son sayısının hazırlıklarını izliyoruz. Odakta ise sayıda çıkacak bir dizi hikaye var…

Hemingway’in kendine özgü, eşsiz anlatımıyla her sayfayı gerçek birer an gibi yaşattığı Yaşlı Adam ve Deniz, yaşlı bir Kübalı balıkçının açık denizde körfez akıntısına kapılarak dev bir kılıçbalığıyla verdiği mücadeleyi anlatıyor. 

Melih’in favori kitabına göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Nagehan Çavuş

Dizi: The Marvelous Mrs. Maisel Film: Burning Kitap: Gün Olur Asra Bedel – Cengiz Aytmatov.

Sıra geldi benim favorilerime. Bu sene izleyip en sevdiğim dizi The Marvelous Mrs. Maisel’di. 60’lı yılların New York’unda oldukça ‘geleneksel’ bir hayat yaşayan Mrs. Maisel’ın eşi tarafından aniden terk edilmesi, aldatılması ve bunları atlatmaya çalışırken birden kendini sahnede bulan inanılmaz yetenekli bir stand-up sanatçısına dönüşmesini anlatan yapım, hem harika bir komedi hem de başarılı bir prodüksiyon. 

Favori filmin ise Burning. Yoksul bir adam, şans eseri denk geldiği eski bir arkadaşı ve zengin ve küstah bir adam arasında yaşanan gerilim, öfke ve sürprizlerle dolu hikayeyi anlatan film, geç izlemiş olsam da aklımda yer eden yapımlardan biri olmayı başardı.

Bu sene okuduğum favori kitabım ise yıllar önce lisenin ilk senesinde okuyup hayran kaldığım ve neredeyse 15 sene sonra tekrar okuma kararı aldığım Gün Olur Asra Bedel. Aytmatov’un ustalıkla kaleme aldığı kitap, bozkırın ortasında sefil bir hayat süren bir işçinin kaybettiği çalışma arkadaşını gömmek üzere deve sırtında çıktığı yolculuğu anlatıyor. Ancak bu yolculuk, adeta bir zaman yolculuğuna dönüşüyor ve geçmiş, gelecek, soğuk savaş, ilk uzay çalışmaları, bilim, gelenek, modern yaşam, işçi sınıfının mücadelesi, komünist Rusya’nın baskıcı rejim ve uygulamaları arasında çizgiler çeken harika bir hikayeye dönüşüyor.

Kitaba göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Oktay Yıldırım

Dizi: The Man in The High Castle Film: Top Gun: Maverick Kitap : Simülakrlar ve Simülasyon

İçerik ekibimizden Oktay’ın favori dizisi, ‘‘Naziler savaştan galip çıksaydı ne olurdu?” sorusuna cevap arayan paralel bir evren geçen başarılı bir yapım. Favori filmi ise Erkan gibi Top Gun: Maverick olmuş.

Oktay’a favori kitabını sorduğumuzda ise Baudrillard’ın Simülakrlar ve Simülasyon’u cevabını aldık. Çağımızın halen en önemli kuramlarından olan Simülasyon kuramının inşa edildiği bu eser, Baudrillard’ın gerçeklik ve toplum üzerine fikirlerine yer veridği harika bir eser. Eserde aynı zamanda medya ve kültürün toplumları nasıl bozup tekrar inşa ettiği üzerine de bolca gidiliyor..

Kitabı okumak isterseniz buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Pelin Sümer

Dizi: Gibi Film: A New Testament Kitap: Alıklar Birliği – John Kennedy Toole

Genel yayın yönetmenimiz Pelin Sümer’in favori dizisi üç sezondur bizi arka arkaya kahkahaya boğmayı başaran Gibi olmuş. Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’nin kaleme aldığı Gibi, İlkkan, Yılmaz ve Ersoy’un absürt günlük hayatlarını konu alıyor.

Favori filmi ise The Brand New Testament. Bilgisayar başında oturduğu yerden insanları ve dünyayı kontrol eden somurtkan bir baba olan ‘Tanrı’, onun otoritesinden kaçan kızı ve şans eseri de olsa onu alaşağı eden karısının absürt hikayesini anlatan film, toplumsal rollere ve ‘baba’ figürüne harika bir bakış sunuyor.

Alıklar Birliği ise yine absürt bir hiciv. Her şeyden ve herkesten nefret eden, toplumun karşısında duran, nemrut, obur, kaba bir adam olan İgnatius’un hikayesi, yazarı John Kennedy Toole’un intiharından 10 yıl sonra yayınlanıyor ve yazara Pulitzer Roman Ödülünü kazandırıyor. Ödül, ilk kez hayatta olmayan bir yazara veriliyor…

Sertaç Tuzcuoğlu

Dizi: The Queen’s Gambit & House of Cards Kitap: Kendinle Savaşma Sanatı – Fumitake Koga &  İstila

COO’muz Sertaç Tuzcuoğlu’nun favori dizileri, erkeklerin domine ettiği satranç dünyasında başarıya ulaşmaya çabalayan bir kadının hayat hikayesini anlatan Queen’s Gambit ve kendisine vadedilen ABD Dış İşleri Bakanlığı pozisyonuna başkasının atanması sonrası bir nevi intikam planı uygulamaya koyan Frank Underwood’un hikayesini anlatan House of Cards.

Favori kitaplarını sorduğumuzda ise Fumitake Koga’nın kişinin kendi olması önündeki engelleri aydınlattığı eseri Kendinle Savaşma Sanatı ve haberlerle, sosyal medyayla, bitmek tükenmek bilmeyen gündemlerle ve reklamlarla boğuştuğumuz dünyada kendimize nasıl döneceğimizi anlatan, Yüce Zerey’den İstila cevaplarını aldık.

Kendinle Savaşma Sanatı için buraya ve İstila için ise buraya tıklayarak kitaplara göz atabilirsiniz.

Şahin Kılınç

Dizi: Patrick Melrose Film: Kurak Günler Kitap: Yalanın Siyaseti – Yalın Alpay

İçerik yöneticimiz Şahin’in favori dizisi, babası tarafından istismara uğrayan ve ilgisiz, hiçbir şeyin farkında olmayan bir anne ile büyüyen Patrick’in hikayesini anlatan Patrick Melrose. 

Favori filmi ise Emin Alper’in büyük alkış alan yapımı Kurak Günler. Küçük bir Anadolu kasabasına savcı olarak atanan genç bir karakterin kendini birden büyük bir gerilimin ortasında bulduğu, suç, yozlaşma, medya, tecavüz kültürü, koltuk sevdası gibi sayısız toplumsal soruna parmak basan bu harika yapımı henüz sinemadayken kaçırmadan mutlaka izlemelisiniz.

Ona destek veren kitleler umursamadığı ve hatta farkında bile olmadığı sürece, liderler gönül rahatlığıyla yalan söyleyebilir mi? Günümüz toplumlarında ne yazık ki cevabı evet olan bu soruya derinlemesine cevaplar arayarak toplumsal bir analiz sunan Yalanın Siyaseti, Şahin’in bu seneki favorileri arasında.

Kitaba buradan göz atabilirsiniz.

Ümit Kılınç

Dizi: Better Call Saul Film: The Peanut Butter Falcon Kitap: Cesur Yeni Dünya

Haber ekibimizden Ümit de favori dizisi Better Call Saul olmuş. Favori filmi ise büyük bir Amerikan güreşçisi olmak isteyen ve bu hedefi için kaldığı tesisten kaçan Down sendromlu bir karakterin ve ona eşlik eden yol arkadaşlarının yolculuğunu anlatan The Peanut Butter Falcon. 

Ümit’in favori kitabı ise Aldous Huxley’in distopik bir gelecek inşa ettiği kült eseri Cesur Yeni Dünya olmuş. Kitabı henüz okumadıysanız buraya tıklayarak satın alabilir ve hemen başlayabilirsiniz.

Zühre Yıldırım

Dizi: Succession Film: Compartment no.6 Kitap: Julio Cortazar – Hayvan Hikayeleri

İçerik ekibimizden Zühre’nin ise favori dizisi adını sıkça duyduğumuz başarılı HBO yapımı Succession olmuş. Sağlık sorunları sebebiyle yıllar içinde inşa ettiği ve adeta kendi krallığı haline gelen şirketinin yönetimini düşünen bir baba olan Logan Roy’un çocuklarının bu görev için girdikleri rekabeti izlediğimiz dizi, başarılı bir hiciv. 

Zühre’nin favori filmi ise bir arkeoloji öğrencisinin sevgilisi ile planladıkları bir seyahate tek başına çıkmak zorunda kalması ve buz gibi bir Rusya bölgesi olan Murmansk’a, tarih öncesi duvar resimlerini görmeye gitmesini konu edinen başarılı bir yapım olan Compartment No.6.

Her biri gerçeklikle hayal arasında gidip gelen, birbirinden ilginç karakter ve hikayelerle donatılmış bir Cortazar klasiği olan Hayvan Hikayeleri, Zühre’nin 2022 favorisi olmuş. Kitaba göz atmak ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

2022 favorilerimizi sizinle paylaşmak büyük bir keyifti. Sizler de yorumlarda favorilerinizi yazmayı unutmayın, herkese şimdiden harika bir yıl dileriz!

#işbirliği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.